Followers

Tuesday, August 02, 2011

Syed Hamid yang kecewa...kah..kah...kah...kah!!

Berita yang sangat mengecewakan Syed Hamid Albar seorang menteri yang 'dipencenkan’ ialah Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) TIDAK LAKU apabila para pemandu teksi agaknya malas hendak pergi berjumpa dengan SPAD!

Syed Hamid yang juga Pengerusi SPAD berkata, "Pengangkutan awam adalah isu kepentingan orang ramai, bukan isu untuk meraih kepentingan politik. Kerajaan mahu beri yang terbaik kepada industri pengangkutan awam di negara ini.

"Kita tidak wajar menjadikannya satu modal politik untuk hentam kerajaan," katanya lagi.

Amboi...amboi kalau Pakatan Rakyat bercakap jika berkuasa nanti mahu membela para pemandu teksi; itu modal politik!

Yang awak tu bercakap, ”tindakan pembangkang (Pakatan Rakyat) menggunakan isu yang dibangkitkan persatuan pemandu teksi untuk menghentam kerajaan tidak menguntungkan pihak berkenaan,” bukan politik!?

Yang awak tu bercakap, "Pengangkutan awam adalah isu kepentingan orang ramai, bukan isu untuk meraih kepentingan politik. Kerajaan mahu beri yang terbaik kepada industri pengangkutan awam di negara ini,” ini bukan kenyataan politik ?

"Kita tidak wajar menjadikannya satu modal politik untuk hentam kerajaan," itu bukan politik?

Yang awak tu apabila pemimpin Pakatan Rakyat berjumpa pemandu teksi kemudian barulah kamu terhegeh-hegeh nak jumpa, bukan politik?

Inilah rupanya antara ahli politik taik kucing Umno! Apa yang datang dari Umno sahaja betul dan boleh, dari orang lain semua tak betul dan tak boleh!

Pigiraah Umno! Umno kian kesemputan kini!!

4 comments:

Anonymous said...

Saya selalu naik teksi, tak kira samada pemndunya Melayu ker India ker Cina ker, mereka semua orang Malaysia kan. Yang bestnya, jumlah melebihi 75% menyatakan sokongan kepada Pakatan Rakyat untuk ke Putrajaya. Ada beberapa sebab utama yang membuatkan mereka meluat dengan kerajaan sekarang. Salah satunya adalah FLOM.

Anonymous said...

Apakah benda yang mengembirakan diriku? Apabila seorang UMNO berasa kecewa. Jadi jangan menzahirkan kekecewaan kamu, kerana aku akan menjadi cukup gembira.

Anonymous said...

Ini dah lama belaku, apatah lagi rintihan pemandu teksi di Kuching Sarawak. Seperti di Airport Kuching RJ keretasewa (Lesen Kereta Sewa) ambil sempatan guna taxi executive dengan 6 penumpang.DAH DI REPORT DGN LPKP/JPJ DAN MAB AIRPORT. Tidak ada tindakan,tengok bos secuity MAB pergi tempat boot (counter RJ kereta sewa) tiap2 pagi dpt breadfast beb.Dgr ada syer kosong orang LPKP.

Anonymous said...

Masalah demi masalah ,lebih lagi di Kuching (airport) tidak diambil tindakan bila report aduan (complain)di serah kepada LPKP/JPJ & MAB tentang Lesen kereta sewa RG guna nama TAXI EXECUTIVE kabokan mata penumpang kena caj lebih mahal.harap semua dapat tahu masalah ini di LAPANGAN TERBANG KUCHING.BERHATILAH KERANA PEMANDU MEREKA TIDAK PUNYA LESEN PSV UTK PENUMPANG.TERIMA KASIH.