Followers

Monday, August 01, 2011

Najib bedah lutut? TIPU...TIPU...AKU TAK PERCAYA, BERLAKON JE TU!!

Tipu...tipu...aku tak percaya! Berlakon je tu….hendakkan simpati rakyat! Mana x-ray-nya? Mana rakaman CCTV yang menunjukkan bola langgar lutut? Tunjuk dulu! Atau main bola apa ni sampai sakit lutut ni? Berahi benar main bola?


Saja je tu nak menyalahkan bola! Elleh...nak kata bola zalimlah tu!


PM Malaysia selamat jalani pembedahan lutut

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini selamat menjalani pembedahan lutut kirinya, yang cedera akibat bersukan, melalui pembedahan "arthoscopic" di Hospital Kuala Lumpur (HKL).


Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Hasan Abdul Rahman berkata pembedahan dilakukan secara minimum dengan memasukkan peralatan skop untuk melihat kerosakan lututnya, dan menerusi skop tersebut, alat pembedahan digunakan untuk membaiki kecederaan tersebut bermula pada pukul 8.30 pagi.


Pembedahan berjalan dengan baik dan hanya mengambil masa selama 45 minit, katanya dalam satu kenyataan hari ini.


"Para doktor yang bertanggungjawab puas hati dengan hasil pembedahan tersebut," katanya.


Dr Hasan berkata Perdana Menteri telah dinasihatkan supaya berehat di hospital sehingga Rabu ini, dan beliau dijangka boleh memulakan semula tugas pada minggu hadapan.


Khamis lalu semasa mengadakan lawatan kerja ke Kedah, Najib memaklumkan kepada pemberita bahawa beliau akan menjalani pembedahan itu ekoran kecederaan dialaminya semasa melakukan sepakan penalti ketika bermain futsal sempena sambutan Hari Belia pada Mei lalu.


Perdana Menteri berkata pembedahan itu tidak mengambil masa lama untuk pulih, dan beliau dijangka boleh bekerja semula selepas tiga hari menjalani pembedahan.


Sebelum ini, lutut tersebut pernah tercedera semasa Najib bermain bola sepak ketika menjawat jawatan Menteri Belia dan Sukan dalam perlawanan terakhir bersama bekas legenda bola sepak negara Allahyarham Datuk Mokhtar Dahari.


Najib menjadi Menteri Belia dan Sukan dari Ogos 1986 hingga Oktober 1990.


- Bernama

2 comments:

maie1958 said...

itu baru sikit,orang bangsawan mana tau sakit,dia bolih buat semua orang ikutcakap dia, tapi dia lupa ada lagi kuasa yang akan hancurkan dia....tunggu?????

Anonymous said...

Kaki bangku pun ada lutut ke?