Followers

Monday, August 01, 2011

Mereka yang berkuasa, yg membenar, yg membawa kurma Isreal ke pasaran Malaysia dan senyap-senyap berdagang dengan rejim haram Israel, memang JAHAT!!

Memang, apa yang di dedahkan oleh blog che’GuBard ini cukup tidak menyenangkan. Rupa-rupanya kerajaan Malaysia yang diperintah oleh Umno/Bn begitu rapat dengan rejim ganas dan zalim Israel yang saban hari membunuh umat Palestin di Gaza dan memusuhi dan memfitnah umat Islam. Dalam menjalinkan hubungan dagang dengan Israel apakah sikap sebenar pemimpin dari spesis Umno ini terhadap nasib umat Palestin yang sering menjadi mangsa ratahan rejim Isreal ganas itu?


Benarlah kalau dikatakan, mereka ini bersikap munafik! Tak kanlah perkara begini tidak boleh di atasi oleh agensi kerajaan Umno/Bn atau agensi-agensi ini sebenarnya memang sering menjadi barua kerajaan pimpinan Najib Rosmah Umno/Bn Apco ini? Tak kan mereka tidak sedar bahawa umat Islam di negara ini amat marah dengan kekejaman rejim Israel terhadap umat Islam khusus umat Palestin?


Kenapa masih ada kurma dari Israel yang di bawa masuk ke pasaran Malaysia untuk dijadikan hidangan berbuka puasa bagi umat Islam Malaysia yang sedang menjalankan ibadah puasa? Mana Najib? Mana Mat Mustafa? Mana Jamil Khir? Mana anak Mahatahir Timbalan Menteri yang bercakap banyak itu konon pelabur Jepun terkejut dan bimbang dengan himpunan aman BERSIH 2.0? Mana pemimpin-pemimpin Umno yang lain? Memang mereka ini tidak sensitif dan tidak boleh diharap dalam hal Islam!


Kebulur benarkah Malaysia sehingga perlu berdagang dengan rejim ganas Israel? Papa benarkah Malaysia jika tidak berdagang dengan rejim ganas itu? Bangsat benarkah kerajaan Umno/Bn sehingga terpaksa membeli kurma dari Israel? Sudah habis kontangkah kurma dari negara-negara lain sehingga tergamak membawa dan membenar masuk kurma dari regim haram zionis Israel ke Malaysia untuk dimakan oleh umat Islam di sini?


Mereka yang berkuasa yang membuat tak kisah isu ini dan yang membawa serta membenar kemasukan kurma dan apa sahaja barang termasuk kanister gas pemedih mata dari Israel ke Malaysia memang jenis manusia yang tuli dan buta mata hati! Sungguh kecewa! Kamu jahat walaupun kamu mendakwa kamu beragama Islam, kamu menyentuh sensitiviti umat Islam! Maka benar, kerajaan Umno/Bn yang berselingkoh senyap-senyap dengan rejim haram Israel ini perlu dijatuhkan oleh rakyat! Mereka tak guna!


Hati-hati kurma Israel, Malaysia negara munafik

http://chegubard.blogspot.com

Kurma menjadi produk tumpuan ketika Ramadhan. Jangan terpedaya, ada dalam pasaran negara Kurma jenama Jordan River. Jika anda membeli Kurma ini ia umpama berbuka puasa dengan darah dan air mata anak Palestin.

Kurma ini didapati berasal dari Israel. Dibawa masuk ke beberapa buah negara seperti Afrika Selatan dan Singapura dan kemudian dibungkus semula sebelum dibawa masuk ke beberapa negara Islam seperti Malaysia.

Sempena Ramadhan ini juga che'GuBard dan SAMM sekali lagi memperbaharui desakan untuk Malaysia menghentikan segala bentuk hubungan dengan negara haram Israel.

Dalam satu sisi regim ini memunculkan imej anti Israel dan pro Palestin. Malah Regim ini pula mewajahkan lawan politik dalam negara sebagai agen Amerika dan perbagai imej seolah anti Islam. Namun sedarkah kita dalam wajah yang lain Malaysia ialah antara negara Umat Islam yang dipimpin oleh pemimpin munafik yang menjadi rakan dagang penyumbang kepada ekonomi Israel.

Dahulu sememangnya Malaysia ada satu undang - undang yang dipanggil Akta Larangan Perdagangan yang menghalang sebarang hubungan dagang lansung dan tidak lansung dengan dua buah negara iaitu Israel dan Afrika Selatan kerana dasar Apartheid.

Namun sebaik sahaja dasar Apartheid di Afrika Selatan 'runtuh' maka pada tahun 1994 dibawah kabinet Dr. Mahathir dasar kerajaan telah diubah dengan meluluskan pindaan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang bukan sahaja menarik balik sekatan larangan dagang dengan Afrika Selatan tetapi kesempatan diambil untuk jalin hubungan dagang dengan Israel.

Sejak itu Malaysia menjadi antara rakan dagang utama dan penyumbang kekuatan ekonomi kepada negara haram Israel ketika kebanyakan negara memboikot Israel.

Di Perpustakaan MITI dengan jelas banyak terdapat bahan untuk promosi produk Israel sepertimajalah Israel-Asia Trade, Israel Review, bukuAdvantage Israel, Trade Policies Review (Israel), Advance Technology From Israel, Opportunity Israel, The Economics of Israel, Douanes (Buku kod tarif perdagangan Israel) dan beberapa lagi.

Oleh itu kita tidak hairan, jika Dr. Mahathir membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantunya merangka strategi pilihanraya umum 1986, Najib hari ini mengunakan Apco Worldwide untuk persediaan Pilihanraya ke-13.

Sebelum ini dalam sidang media dan banyak siri ceramah che'GuBard telah banyak kali mendedahkan beberapa bukti seperti borang kastam membuktikan bahawa Malaysia merupakan rakan dagang yang memastikan ekonomi Israel terus 'segar' dan terus berupaya membeli senjata untuk membunuh umat Islam Palestin.

Micha Harish, Israel Minister of Industry & Trade dalam Israel-Asia Chamber of Commerce menulis pernah menulis kata-kata aluan yang dipetik dalam satu makalah promosi perdagangan Israel seperti berikut,

The public declaration of the Malaysian Prime Minister and Minister of International Trade and Industrial that their country intends to pursue economic relations with Israel is another milestone in the development of trade with this continent.

Micha Harish menggambarkan bahawa Perdana Menteri Malaysia telah menyatakan hasrat dengan kementeriannya, Kementerian Dagangan Antarabangsa dan Industri bahawa Malaysia ingin mewujudkan hubungan ekonomi dengan negara Israel.

Benarkah kenyataan ini? Sekiranya tidak benar, Perdana Menteri harus menafikan kenyataan Micha Harish ini.

Memerangi Israel wajib ke ke atas semua kerana kezaliman mereka. Lebih lagi kita umat Islam ia ialah perang pembebasan kiblat pertama Umat Islam. Kita tidak mampu untuk memikul senjata memerangi tentera Israel tetapi percaya dan yakinlah sama 'maqamnya' dengan memerangi Israel apabila kita bangkit menjatuhkan Umno Bn kerana dengan jatuhnya Umno Bn kita akan menghentikan hubungan dagang dengan Israel dan seterusnya melumpuhkan sumber ekonomi mereka.

Kepada Mukhriz anak kepada Dr. Mahathir, harus tampil menyatakan pendirian sebenar dalam isu ini bukan diam berkubu di MITI yang menjadi pusat pengkhianatan yang menjadikan Malaysia negara munafik.

No comments: