Followers

Tuesday, August 30, 2011

Madah seorang barua

Madah seorang barua, “SPR menyiasat dakwaan tersebut melalui pegawai-pegawai SPR dan anggota-anggota polis yang bertugas di tempat-tempat yang berkenaan, terbukti semuanya pembohongan dan cerita rekaan sebagai alasan kekalahan mereka yang terbabit.”

Piiraahh, siasat melalui pegawai-pegawai SPR dan anggota-anggota polis! Macam tanya buaya, “awak tengok kerbau-kerbau yang menyeberang sungai selamat tak?” “Selamatnya”, kata buaya!


Kata barua itu lagi, “Pihak yang membuat tuduhan tersebut telah terlupa bahawa setiap tempat mengundi dipantau dari awal hingga tamat pengiraan oleh ejen-ejen calon yang hadir. Manakala di tempat-tempat lain ada pihak yang kalah mendakwa berlaku rasuah ‘membeli undi’ dengan sogokan wang dan sebagainya. Yang peliknya mengapa mereka berkenaan tidak membuat laporan kepada pihak polis atau SPRM untuk disiasat dakwaan tersebut,”.


Barua pelik kononnya, kenapa tak buat laporan kepada singa ganas atau badak yang memang pekak badak! Laporan memang akan diterima tapi lepas itu laporan itu dibuat apa? Kalau Umno/Bn buat laporan tak sempat salin seluar, cepat je buat siasatan dan dakwaan. Tengok apa yang berlaku kepada Mat Sabu. Tapi kalau Pakatan Rakyat buat laporan, peram dan buat pekasam? Tak buat laporan lagi katanya? Piiraahhh taik!!!


Kami sudah tidak hingin lihat barua di situ!


No comments: