Followers

Thursday, August 18, 2011

Bini Perdana 'bertimbalankan' Perdana Menteri? Kacau!

Maka berkatalah Bini Perdana : "Seharusnya rakyat di Malaysia bersyukur kerana negara kita bukan sahaja cukup makan, cukup pakai malah selamat...tidak ada orang hendak mengacau kita," katanya ketika berucap pada program Rahmat Ramadan di Dataran Merdeka di Kuala Lumpur, malam semalam.

Memang tak ada orang yang kacau kita, tapi masalahnya ada orang yang perasan FLOM, yang kacau tugas Perdana Menteri dan Menteri Kabinet kita! Apabila Perdana Menteri cuti sakit sepatutnya Timbalan Perdana Menterilah wakil Perdana Menteri, tapi tidak, ada orang lain yang perasan pula yang kacau terhegeh-hegeh mewakili Perdana Menteri.


Lebih kacau lagi belanjanya boros hanya semata untuk menonjol dan menghiaskan diri!


Lagilah kacau apabila ada bekas AJK Umno Bahagian Wangsa Maju yang tulis buku memberitahu dunia, bahawa Bini Perdana antara ‘kekacauan’ yang boleh menjadi PM Najib, PM Umno terakhir!


Beginilah rupa jenis orang yang tak sedar diri, pandai memberi nasihat, tapi tak sedar diri sendiri adalah pengacau hingga rakyat melihat pun naik getik! Kenapa rakyat naik getik? Kerana rakyat sedang melihat telatah seolah-olah Bini Perdana yang bertimbalankan Perdana Menteri! Kacau!!


No comments: