Followers

Tuesday, July 19, 2011

Kalau betollah maka Uitm letak diri bawah ketiak tengik Berahim! Teruk betul!


Dengan terwujudnya apa yang dipanggil anugerah Ibrahim Ali di UITM maka institusi pengajian tinggi itu telah berjaya meletakkan taraf kecendikiawanannya di bawah ketiak tengik Ibrahim Ali.

Apakah sudah hilang kreativiti puak-puak yang mentadbir UITM sehingga tergamak mengadakan anugerah yang 'meloyakan' itu? Banyak lagi tokoh yang boleh dipilih untuk dijadikan anugerah kepada para pelajar UITM bersabit bangsa Melayu kalau hendak sangat wujudkan anugerah tapi bukanlah anugerah sempena nama itu. Buruk sangat bunyinya! Kalau Hang Tuah dan Jebat masih hidup pun, mereka pasti malu dengan anugerah yang bergelar sempena nama itu! Tak kena langsung!

Apakah jasa Ibrahim Ali kepada UITM dan Melayu kalau hendak dibandingkan dengan Hang Tuah, Jebat, Tun Seri Lanang, Tun Dr Ismail, Ghafar Baba, Harun Idris, Tun Razak, Tunku Abdul Rahman, Arshad Ayub, Ainuddin Wahid, Zaaba, dan ramai lagi tokoh-tokoh yang lain kalau pun tak mahu ambik tokoh-tokoh bukan Umno.


Ini apa punya cendiakawan ni di Uitm ni, sampai pilih Ibrahim Ali? Tak tahukah kamu Ibrahim Ali hanya berjasa menyembur air liur ke sana ke mari sambil tersengih-sengih dan hanya tahu ber-onk-onk bagaikan memanggil hujan. Cakap sering berdegar-degar tapi tak turun demo alasan kerana bini tak izinkan!! Alahai!

Aku setuju dengan ramai, carilah tokoh lain untuk tidak dikatakan bodoh dan bahlul kerana tak pandai pilih tokoh untuk dibuat anugerah!

Anugerah Ibrahim Ali? Alahai....buat malu Melayu! Jangan kait dengan Melayulah!


No comments: