Followers

Thursday, July 07, 2011

BERSIH 2 dalam Stadium Mereka, tak usah halang lagi!

Penganjur BERSIH 2 lebih bersikap ikhlas dan bertanggungjawab dalam usaha mereka untuk berdemonstrasi dalam usaha mengiringi penghantaran memorundum tututan 8 perkara untuk pilihanraya Malaysia yang BERSIH.

Sikap ikhlas dan bertangungjawab telah ditunjukkan dengan membatalkan hasrat untuk berdemo sebaliknya akur dengan perundingan dan nasihat DYMM SPBY Agung. Penganjur BERSIH 2 menerima TAWARAN PERDANA MENTERI, kalau mahu berhimpun sangat, berhimpunlah dalam stadium!


Apa yang malang, sikap munafik telah mula kelihatan dari beberapa kenyataan dan para pencacai Najib selaku Perdana Menteri Malaysia selepas tawaran Najib dan selepas BERSIH mengadap Agung.. Perhimpunan BERSIH 2 yang dicadang Najib sendiri untuk diadakan di stadium telah mula diberi alasan-alasan yang berbagai-bagai untuk tidak membenarkan penggunaan Stadium Merdeka.


Tidak malukah Najib dan Umno kepada dunia dengan sikap berdolak-dalik mereka ini? Alasan munafik bagaimana lagi yang akan diberikan dalam menggagalkan hasrat BERSIH 2 untuk berhimpun di Stadium Merdeka? Tidak ada perarakan dijalan raya, tidak ada perhimpunan di tengah Kuala Lumpur, cuma hanya mahu berhimpun BERSIH 2 di Stadium Merdeka, pun sukar mahu dibenarkan? Apakah negara ini hanya Najib dan pencacai Umno yang punya?


Apakah tidak serik bagi spesis Umno dan kepimpinannya meruntuhkan lagi kredibilti mereka untuk terus menjadi sejenis makhluk yang memang tidak boleh dipercayai dan diharap, yang masih ada di atas muka bumi Allah ini? Atau Allah memang menggelapkan mata hati mereka daripada berfikiran dan bertindak murni dan ikhlas disaat-saat mereka semakin hampir ke liang lahad?


Semoga Perhimpunan BERSIH 2 dalam Stadium Merdeka tidak lagi dihalang dan benar-benar menjadi kenyataan atau rakyat akan terpaksa berarak juga ke Stadium Merdeka pada 9 Julai ini bagi memperlihatkan kepada dunia akan bertapa jahat dan brutalnya mereka yang sedang fobia dengan warna kuning dan perkataan BERSIH itu ?


No comments: