Followers

Thursday, July 14, 2011

Anak Yatim yang panik kata Anwar gabra! Hapuskan perkataan "REVOLUSI" pula!

Kalau warna, dulu Hijau kini Kuning tidak boleh dipakai! Kalau perkataan, perkataan BERSIH haram, perkataan REFORMASI juga bakal dihapuskan dari kamus pelajar. Dan kini perkataan REVOLUSI pula jangan disebut!


Negara bertamadun tinggi sibuk memperluaskan perbendaharaan kata bahasa kebangsaan, negara yang di perintah oleh kerajaan Rosmah Najib ini pula sibuk bertindak semacam mahu mengecilkannya!


Justeru, Rais menyeru agar rakyat di negara ini berwaspada dengan perkataan revolusi yang cuba dibawa oleh Anwar yang disiarkan oleh media luar negara dan tidak termakan dengan angan-angan politik beliau yang boleh merosakkan keamanan dan kesejahteraan Malaysia.


Anak Yatim yang menjadi Menteri Penerangan Komunikasi dabn Kebudayaan itu nampak macam cerdik tetapi bila bercakap tidaklah secerdik mana. Asal sebut REVOLUSI tidak ada yang difikirkannya:


“Kita tidak terima sebarang bentuk revolusi sebab revolusi bermakna juga tumpah darah, perubahan yg membawa kepada pelbagai pihak, Raja-raja Melayu, hak adat istiadat, Islam, institusi Diraja dan dan institusi Parlimen,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pasca kabinet di kementeriannya.


Pandai-pandai pula dia memberi makna konon itulah yang orang maksudkan:


Menurut Rais, perkataan revolusi yang disebutkan ketua umum PKR itu membawa konotasi keganasan, kekerasan dan menggunakan pelbagai alat bagi mencapai tujuan politik sesuatu pihak.


Nampaknya anak Yatim begitu panic dan gemuruh:


Rais juga meminta supaya rakyat berfikir, meneliti dan tidak terus mengikut apa yang disarankan oleh pihak penganjur untuk mengadakan demonstrasi jalanan tanpa tahu tujuan sebenar ia diadakan.


“Jadi pada rakyat, kita harus beritahu, suara majoriti di negara ni adalah suara yangg dipimpin oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, bukan Datuk Seri Anwar Ibrahim.


“Dia (Anwar) hanya mewakili satu minoriti, tapi dia guna istilah revolusi, yang sangat bertentangan dengan inistitusi demokrasi di Malaysia,” katanya.


Parlimen yang diketuai oleh Speaker kangaroo dikatakan saluran terbaik untuk menyuarakan sesuatu? Hanya orang bodoh boleh ditipu berkali-kali!:


Menurut Rais institusi Parlimen adalah saluran terbaik dan tepat untuk menyuarakan sesuatu atau membawa pembaharuan kepada perjuangan, undang-undang atau struktur sosial yang hendak dilakukan.


"Institusi Parlimen lah yang terbaik digunakan oleh beliau (Anwar) dan konco-konconya serta sahabat-sahabat beliau dan tidak menggunakan revolusi seperti yang beliau sebutkan itu. Jika dilakukan juga, maka institusi Parlimen kita akan jadi nombor tiga atau empat," katanya.


Anak yatim membidas konon dunia siber memberi liputan perhimpunan secara yang tidak berpatutan..huhuhu!!! Kalau ikut media anak Yatim, yang hadir ke himpunan BERSIH seperti yang disebut oleh KPN 5000-6000 orang, tolak yang kena tangkap 1500 orang, hanya yang tinggal berarak di jalan raya berjumlah 4500 orang! Rakyat kalau terus bergantung kepada media anak Yatim yang membuat liputan ’berpatutan’ itu, akan terus bodoh membilang macam KPN!:Rais juga membidas media di dunia siber yang didakwa memberi liputan perhimpunan Sabtu lalu dengan cara yang tidak berpatutan berbanding media cetak.


“Media cetak sebenarnya beri liputan saya kira berpatutan, cuma yg dikhuatiri apa yg dikeluarkan melalui (media) siber, (tetapi) kita tak boleh pantau semua,” katanya.


Kesian anak Yatim, gelisah kerana Anwar anak Ibrahim turut berada dalam himpunan BERSIH 2.0 yang diketuai Ambiga hari itu!


No comments: