Followers

Wednesday, June 15, 2011

Nazri Aziz kata, lawatan RM ke luar negara memberi impak positif...KAH..KAH...KAH...KAH! Lebih lawak daripada maharaja lawak!

Dipetik dari berita Bernama:

Penglibatan isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor dalam pelbagai konvensyen mahupun seminar antarabangsa dilihat sebagai sesuatu yang positif dalam memartabatkan nama Malaysia di peringkat antarabangsa, persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata undangan sebegitu seharusnya dilihat sebagai pengiktirafan dan penghormatan kepada Malaysia sebagai sebuah negara yang mempunyai dasar, strategi dan pelaksanaan yang baik dalam bidang pendidikan, pendidikan awal dan penjagaan kanak-kanak serta aspek pembangunan wanita dan kebajikan.


KAH…KAH…KAH…KAH…KAH!!! Kalau ya pun nak bodek patut padan lah, Nazri! Macam ini punya menteri ada juga ke?


Hal Rosmah kerap ke luar negara, positif? Mana ada positifnya? Mana ada memartabatkan nama Malaysianya? Mana ada pengiktirafan antarabangsanya? Mana ada penghormatannya?


Perasan, ada! Pergi membazir, ada! Tidur hotel berpuluh ribu semalam, ada! Koleksi beg tangan Birkin (?) hampir Rm 1 juta, ada! Itu belum lagi harga coli, seluar dalam, baju tido yang Najib lepaskan cukai dalam belanjawan lalu. Impak positif kah begitu? Nazri belajar di mana itu impak positif?


Konon ada kepakaran dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak dan penjagaan kanak-kanak serta aspek pembangunan wanita dan kebajikan! Betulkah? Sudahkah orang itu pergi menjenguk anak perempuannya dan cucu sulongnya? Anak perempuan itu bukan wanita ke? Cucu sulong tu bukan kanak-kanak ke?


Kepakaran apa bendanya kalau apa yang dipanggil Permata Pintar hanya menjadi Permata Putar! Rakyat di mana-mana pun dalam negara ini tidak terasa langsung kewujudan Permata Pintar si gajah putih peliharaan Rusmah itu. Yang rakyat terasa kesan dan kewujudannya ialah PASTI dan Tadika KEMAS! Permata Pintar dengan RM111nya tak terasa apapun. Semakin hampir sudah dengan belanjawan akan datang, projek Permata Pintar dengan RM111juta itu, semakin hendak hilang ia entah ke mana! Silap hari bulan, akan dapat lagi bajet baru!


Yang rakyat terasa wujud berkaitan Rusmah ialah perasan FLOM-nya, kerap keluar negara, beg tangan Birkinnya dan macam-macam lagi.


Impak positif apa kebendanya begitu? Cukuplah Nazri janganlah buat lawak lagi!


No comments: