Followers

Friday, April 29, 2011

Alim ulamak Melayu perlu bertindak segera, bersatu dan nyaring hentikan fitnah ini

Fitnah besar sedang berleluasa. Pemfitnah terus menerus membuat fitnah. Pihak penguasa menjadi inspirasi kepada pemfitnah. Yang membuat fitnah orang Melayu. Yang difitnah hebat orang Melayu. Pemimpin yang memerintah yang menggalak dan meransang fitnah orang Melayu. Seluruh orang Melayu berbual seks lucah di mana-mana.

Ah…persetan orang Melayu. Orang Melayu dari dahulu memang sukan membuat fitnah. Cerita dongeng Melayu penuh fitnah. Mahsyuri Langkawi mangsa fitnah. Jatuh tamadun Melayu Melakan pun kerana fitnah.


Tapi bukahkah orang Melayu hampir semuanya beragama Islam? Sampai ada yang kata Melayu itu Islam, Islam itu Melayu!


Melayu itu Islam, Islam itu Melayu apa ke jadahnya kalau hidup mati bangsa Melayu asyik bergelumang dengan pemfitnah dan yang difitnah?


Orang Melayulah paling banyak Ketua Agama Islam. Di negeri Melayulah paling banyak Mufti-mufti yang katanya menjaga agama Islam! Dalam negeri Melayu juga penuh dengan Pengarah-pengarah Majlis dan Jabatan Agama Islam dan entah macam-macam lagi. Tapi kenapa dalam pemerintahan Melayu UMNO ini penuh dengan fitnah?


Kemana Ketua-ketua Agama Islam yang banyak-banyak di Malaysia ini? Kemana mufti-mufti yang menjaga Agama Islam? Kemana para ulamak alim Islam? Tak kan ulama-ualam PAS sahaja yang berbunyi siang dan malam. Tak kan bapak paderi yang sibuk kecam TV 3 kerana tayang video lucah sedangkan tok-tok mufti tidak ada tindakan konkrit yang diambil? Tidurkah semuanya walaupun rakyat semuanya resah dilanda fitnah? Janganlah komen hanya sekadar tak mahu diumpat dek orang sahaja. Beginikah caranya menjaga Islam? Sedih dan sungguh memalukan cara kamu menjaga hukum Islam. Kamu tak mampu langsung untuk nasihat seorang Najib untuk hentikan fitnah yang melata kini! Teruknya kamu!


Pada hari ini orang Melayu sungguh patut merasa malu kepada bangsa lain. Orang Melayu sendiri menghina budaya murni orang melayu dan hukum Islam. Hari ini kerana fitnah jahat ini, yang digalakkan oleh penguasa demi politik rakus, orang lain sedang melihat orang Melayu dengan penuh kehinaan dan jelek.


Menteri Agama pun sungguh memalukan. Apalah boleh diharap kepadanya sekiranya tidak mengajar ilmu yang betul. Membenar dan menyokong sumpah laknat dalam keadaan fitnah melata, membuktikan betapa bangangnya menteri agama negara ini. Tak kan seorang menteri agama tidak tahu di mana letaknya sumpah laknat itu dalam kaedah Islam. Patutlah dia menjadi penghalang besar kepada dakwaan Qazaf Saifol dahulu. Menteri agama yang memalukan!


Nampaknya mufti-mufti, para ulamak dan cendikiawan Islam tidak mampu hentikan fitnah ini maka rakyat perlu bersedia untuk bangkit dalam PRU ke 13 nanti untuk hentikan fitnah jahat yang berleluasa dalam media-media massa kerajaan dan pro. Kita semua patut kecewa dengan mereka yang sedang dibuai lena dengan kemewahan dan jawatan, walapun tahu agama tapi tak buat apa-apa malah membiar atau mungkin sedang bersekongkol dengan pemfitnah? Sepatutnya para ulamak termasuk mufti-mufti beramai-ramai pergi jumpa Agong, jumpa Najib, jumpa semua kabinet, jumpa KPN, jumpa peguam negara dan jumpa semua sultan-sultan untuk menghentikan fitnah jahat itu. Tapi mereka masih bersedap-sedapan di bilik hawa dingin masing-masing. Fitnah terus melata. Sedih!


Betullah kata Tuan Guru Nik Aziz bahawa dia tidak bangga jadi Melayu tetapi sangat bersyukur dilahirkan sebagai seorang Islam! Melayu memang teruk hari ini! Melayu haprak bukan sahaja Mahatihir termasuklah mereka yang alim ugama tetapi tidak buat apa-apa untuk menghentikan fitnah ini! Rupanya beginilah yang dikatakan Melayu Haprak!


1 comment:

BZ said...

Bukan saja keturunan mamak yang
mengaku melayu,keturunan jawa pun
mengaku melayu,keturunan baba pun
mengaku melayu,keturunan siam pun
mengaku melayu.Mana ada MELAYU TULEN!!