Followers

Friday, April 15, 2011

RPK dah kudus !

Dalam saat-saat Anwar dan Pakatan Rakyat mengasak Barisan Nasional di Sarawak tiba-tiba muncul RPK yang cuba menjadi C4 kepada kemaraan Pakatan Rakyat di Sarawak. Kalau dulu RPK bagaikan ‘iblis’ kepada Najib and the gang namun kini RPK bagaikan ‘malaikat suci’ yang tiba-tiba muncul!

Malam ini melalui TV 3 sekali lagi RPK muncul menggasak Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Antara kata-kata RPK yang aku rasa nak tergelak ialah lebih kurang begini bunyinya, “ menjadi pembangkang lebih senang dari menjadi pemerintah kerana pembangkang hanya membangkang!”.


Nampaknya kalau mengikut madah RPK yang ‘sesuci umbun pagi’ itu, pencinta demokrasi kena pakat-pakat hapuskan istilah pembangkang dalam kamus politik demokrasi di mana-mana dalam dunia ini kerana ‘golongan yang membangkang ini hanya membangkang ’! Fuh hebat madah ini kerana jika takdirnya Pakatan Rakyat memerintah RPK sudah pasti tidak akan membangkang kerana RPK tak mahu hanya membangkang (kesian kepada pemerintah yang lebih susah memerintah daripada membangkang!).


Bagi Najib Razak pula, dua hari ini adalah merupakan hari yang membahagiakan dia dan Rosmah isterinya. Katanya dia dan Rosmah bersyukur kepada Ilahi kerana pendedahan RPK yang dia tidak terlibat dalam kes Althantuya telah ’membersihkan’ namanya dan Rosmah!


Begitulah tinggi dan kudusnya martabat RPK sehari dua ini yang telah berjaya menyucikan Najib dan Rosmah. Maka seluruh umat Melayu yang ’sayangkan’ Najib dan Rosmah pasti akan membuat kenduri kesyukuran di atas penyucian yang dibuat oleh manusia hebat RPK itu!!


Anwar Ibrahim pula, manusia yang kata mereka, sudah hilang sokongan rakyat itu tidak mampu disucikan walaupun Johari Abdul, Chegu Bard dan Wan Azizah mengatakan bahawa orang dalam video itu bukan Anwar Ibrahim!! Anwar Ibrahim ’kotor’ kerana Rahim Tamby Chik kata Anwar ’kotor’!!


Bagitulah hebat dan tinggi darjat RKP dan RTC dalam era 1Malaysia ini, boleh menyuci dan mengotorkan orang lain! Tak payah ke mahkamah! Fuhh!


No comments: