Followers

Sunday, April 10, 2011

Rakyat Sarawak perlu terus mara untuk ubah sekarang!

Rais anak Yatim kata, dia yakin bahawa orang Sarawak tidak akan lupa budi, budi pembangunan dan budi perjuangan bersama! Dia berkata demikian selepas melancarkan saluran baru siaran televisyen “TVi” di RTM Kucing, yang mana saluran itu sudah pasti akan menambahkan lagi bilangan media kempen pengampu bebal kepada Barisan Nasional.

Nak tanya Rais Yatim;


Orang Sarawak tidak akan lupa budi apa? Budi Taib Mahmud dan BN Sarawak kerana masih mengekalkan kemunduran orang-orang bumiputra dan peribumi Sarawak terutama di kawasan-kawasan luar Bandar?


Orang Sarawak tidak akan lupa budi perjuangan bersama apa? Perjuangan bersama mengayakan terus-terusan anak beranak Taib Mahmud dan para kroni pemerintah BN, sedangkan rakyat pendalaman Sawarak masih terus mundur dengan hanya mendapat pembangunan bertaraf “tulang ikan”, insfratruktur yang daif, prasarana pendidikan yang serba kekurangan, jalan berbatu, tanah peribumi yang dinodai?


Alangkah manisnya Rais Yatim bermadah!


Semoga rakyat Sarawak tidak termakan kata-kata manis itu jika tidak mahu terus -terusan mendapat ‘tulang ikan’ dalam pembangunan negeri. Rakyat Sawarak perlu terus mara untuk membuat perubahan dengan menggunakan kesempatan yang ada ini bagi menukar pemerintah elit yang sombong dan ego terhadap rakyat susah di Sarawak. Ubah sekarang!


No comments: