Followers

Tuesday, April 12, 2011

Rais Yatim kata Anwar Ibrahim karismatik!

Dalam sibuk Rais Yatim berkempen untuk Barisan Nasional Sarawak demi mengekalkan Taib Mahmud sebagai Ketua Menteri buat ke sekian kalinya walaupun Taib Mahmud telah tidak dikehendaki oleh rakyat Sarawak, beliau secara terang-terangan telah mengakui bahawa Anwar Ibrahim seorang yang berkarismatik. Beliau berkata demikian selepas merasmikan stesen radio Bintulu FM di Studio RTM di Bintulu.

Antara kata Rais Yatim, “ Anwar Ibrahim sebenarnya mempunyai pelbagai facet ataupun permukaan….yang karismatik pun ada…….”


Dengan pengakuan yang tidak dibuat-buat itu, Rais Yatim telah memberi markah satu kosong kepada Anwar Ibrahim berbanding Najib Razak. Tidak pernah Rais Yatim menilai Najib Razak sebagai seorang yang berkarismatik!


Maka itu tidak hairan kalau rakyat Sarawak kini berbondong-bondong menghadiri kempen Anwar Ibrahim berbanding kempen Najib Razak kerana Rais kata Anwar seorang yang karismatik.


Cumanya Rais juga kelihatan keliru apabila beliau berkata, “…satu lagi yang tidak dikenali kita pun ada, kebengisannnya pun jarang kita akui, tapi nyata telah dilahirkan terhadap media.” Anwar meninggikan suara sedikit menegur wartawan bertanya soalan telah diperjelaskan dan menyimpang dari tujuan sidang akhbar iaitu tentang jam omega, Rais kata bengis, bagaimana pula kalau dibandingkan dengan perancangan dan perlakuan pembunuhan Althantuya?


Hakikatnya cara Althantuya diperlakukan adalah yang sebenar-benarnya bengis malah menggerunkan. Semoga Rais Yatim tidak terus keliru dan rakyat Sarawak terus maju ke hadapan untuk terus membuat perubahan menolak Barisan Nasional ke ruang duduk pembangkang dalam DUN Sarawak.


No comments: