Followers

Saturday, April 09, 2011

Penyiasatan di Malaysia banyak menghasilkan keputusan bangang?

Dalam pada rakyat lebih memerlukan Suruhanjaya Diraja kenapa Althanthuya di bunuh kerana kes itu sangat menjejaskan imej negara di peringkat antara bangsa, sibuk pula dia nak tubuhkan Suruhanjaya Diraja video lucah untuk kepentingan UMNO/BN bagi mengaibkan seorang manusia yang sering mereka katakan telah kehilangan pengaruh! Bangang! Orang dah awak tahu tak ada pengaruh peduli apa pada dia! Lantak dialah, dia tak ada pengaruhkan, sapa nak sokong dia! Hanya orang bodoh dan bangang yang takut kepada manusia yang dikatakannya sendiri telah kehilangan pengaruh!

Dalam pada orang nak tahu apakah pelakon video lucah itu orang yang dituduh, tiba-tiba terpacul keluar kenyataan penyiasatan, video lucah itu tulen! Dah tulen kenapanya? Pengundi UMNO sahaja yang bodoh yang akan telan bulat-bulat auta kamu!

Dalam pada orang nak tahu kenapa Beng Hock boleh mati dan siapa yang membuatkan dia mati sewaktu dalam penyiasatan SPRM, tiba-tiba sibuk mereka kata Beng Hock mati semasa jatuhlah, sebelum jatuhlah, tengah jatuhlah! Bangang betul! Lagilah bangang orang hendak bertunang pada hari esoknya, boleh nak bunuh diri hari ini?

Dalam pada orang nak tahu kenapa dan bagaimana Allahyarham Sarbani boleh mati di bangunan SPRM dalam tempoh penyiasatan SPRM, tiba-tiba keluar keputusan agar semua penyiasatan SPRM dilakukan di aras bawah bangunan. Laa....kenapalah macam bangang bunyinya!

Orang nak tahu Allahyarham Sarbani yang dituduh membunuh diri itu betulkah membunuh diri! Bukan nak tahu di mana SPRM nak patut buat penyiasatan selepas ini. Engkau nak buat penyiasatan di planet Pluto ke lantak engkaulah! Tu orang nak tahu Allahyarham Sarbani yang tidak diyakini umum membunuh diri itu kenapa boleh mati sewaktu di bangunan 'berhantu' SPRM itu?

Semua Urusan Penting SPRM Kini Di Tingkat Bawah

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengambil langkah keselamatan maksimum dengan mengarahkan supaya semua urusan melibatkan orang yang dituduh, disyaki, saksi atau pengadu diselesaikan di aras bawah bangunan SPRM berkuatkuasa serta merta.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pengurusan dan Profesionalisme) SPRM Datuk Zakaria Jaafar berkata, bagi urusan melibatkan pejabat SPRM yang tidak mempunyai aras bawah terutamanya pejabat SPRM di negeri-negeri, mereka yang terbabit perlu diawasi sepanjang masa oleh pegawai-pegawai SPRM.

"Semua urusan juga hendaklah diselesaikan di bawah pengawasan pegawai SPRM sepanjang masa kerana mengenai keselamatan ini, kalau kita biar seseorang itu bersendirian di pejabat SPRM, itu namanya tidak diawasi," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Menurutnya, SPRM juga telah mengarahkan supaya pengarah bahagian keselamatan untuk membuat pemeriksaan terperinci terhadap keseluruhan pejabat SPRM sama ada yang dimiliki sendiri, disewa atau bangunan gunasama bagi memastikan ciri-ciri keselamatan itu dipenuhi.

"Mengenai keselamatan pejabat-pejabat SPRM ini, kita sudah ada arahan Ketua Pesuruhjaya (KP)sejak dulu lagi yang masih berkuatkuasa.

"Mengikut arahan Ketua Pesuruhjaya, semua pengarah bahagian, pengarah SPRM negeri serta pegawai SPRM bahawa tetamu atau pelawat tidak dibenarkan masuk ke pejabat pegawai. Tempat pertemuan hanya terhad di ruang menunggu atau bilik tetamu sahaja," katanya.

sumber berita:mstar


No comments: