Followers

Tuesday, April 12, 2011

Jaminan pengunduran Taib Mahmud: Penipuan yang tidak menjadi!


Demi memenangi hati rakyat Sarawak yang kian dilanda sindrom undur Taib Mahmud dalam PRN Sarawak kali ini, Najib dalam kempennya kelmarin telah memberitahu bahawa Taib Mahmud akan berundur selepas pilihanraya. Ucapan Najib ini walaupun sukar dipercayai namun mungkin ada riak hati gembira mendengarnya. Pokoknya, Taib Mahmud perlu undur segera!

Namun hari ini segala jaminan Najib bahawa Taib Mahmud akan undur segera telah terbongkar maksud sebenarnya. Sama ada tersilap cakap atau tak tahan dengan tekanan ke atas dirinya oleh kepimpinan Najib dan BN, Taib Mahmud telah seolah-olah menjelaskan maksud Najib bahawa dia akan undur selepas pilihanraya, maksudnya bukan akan undur sebaik selepas pilihanraya tapi bila-bila masa dia mahu berundur….mungkin beberapa tahun lagi!! Taib berkata, “ Masa anda akan tiba (untuk melihat dia berundur)”.


Bila Taib akan berundur? Bila-bila atau mungkin entah bila!


Nampaknya jaminan pengunduran Taib Mahmud selepas pilihanraya adalah merupakan 'penipuan' yang tidak menjadi! Maka itu hanya rakyat Sarawak sahaja yang mampu menyegerakan pengunduran Ketua Menteri yang didakwa oleh sesetengah pihak bertaraf 'bilionaire' itu, yang telah 'merajai' Sarawak selama 30 tahun untuk berundur.


Soalnya, apakah rakyat Sarawak akan menggunakan segala kesempatan yang ada kini? 16 April ada jawapannya.


No comments: