Followers

Wednesday, March 09, 2011

Rosman Mansur tipu ?

Nampaknya sekali lagi terlihat dan terdedah, kalau tak menipu, manipulasi dan memfitnah bukan cara UMNO.

Rosmah Mansur sebagai isteri Perdana Menteri Najib Presaiden UMNO, bukan sahaja menipu rakyat Malaysia dan FL dari negara-negara lain, yang kononnya dia adalah FLOM, malah dia juga menipu seluruh rakyat Malaysia mengenai perbelanjaan lawatannya keluar negara dahulu.

Masih aku ingat Rosmah Mansur dengan bergayanya bersyarah dikaca TV balaci memaklumkan bahawa lawatannya ke luar negara telah ditaja oleh pihak berkuasa dari negara yang dilawati. Dia kata dia dijemput kerana sumbangannya dalam pendidikan awal kanak-kanak, maka pihak negara yang dilawatinya mahu mendapat idea-idea 'hebat' Rosmah Mansor dalam bidang tersebut. Tubuh PERMATA yang baru setahun jagung dan tak tahu apa ke jasanya lagi, telah mendapat pengiktirafan dunia?!!

Semuanya kerana perasan dan auta belaka!!

Nazri Aziz telah mendedahkan (tak tahulah sengaja ke tidak..) kisah auta dalam jawapan bertulis di parlimen bahawa lawatan Rosmah Mansur keluar negara (Arab Saudi, Oman dan Bangladesh) adalah ditanggung oleh kerajaan Malaysia berjumlah RM134,317.76.

Amacam? Rosmah Mansur kata ditaja pihak negara yang dilawati, Nazri Aziz kata Kerajaan Malaysia tanggung! Kalau jumlah sebanyak yang Nazri sebutkan itu, rasanya 8 orang pelajar IPTA senang-senang boleh mendapat biasiswa secukupnya untuk belajar! Tapi jumlah sebanyak itu bukan untuk pelajar-pelajar IPTA, untuk Rosmah Mansur yang bertuah!

Tahniah Rosmah Mansur, dulu kamu telah dapat RM111 juta untuk PERMATA yang rakyat miskin sampai kiamat pun tak akan merasa nak pegang apatah lagi nak memiliki permata itu. Lepas itu untuk lawatan kamu, kamu dapat pula lagi RM134 ribu lebih dari kerajaan Malaysia. Bertuah kamu menjadi isteri Najib Razak, Presiden UMNO yang dipilih politik Melayu untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia. Tahniah juga kepada pengundi Kerdau dan Merlimau yang memangkah calon UMNO!! Pilihlah lagi UMNO, untuk UMNO terus menghantar Rosmah Mansur menjayakan program kembara 'world'-nya!


2 comments:

Anonymous said...

I'm Speechless!

Hilda W said...

Wow!!!