Followers

Monday, March 14, 2011

Haiyoo ramainya 50,000...!


Kira-kira hanya 50 orang pendemo cari makan UMNO (kalau utusan dan berita yang melaporkan mesti 50,000) telah berkumpul di depan ibu pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini untuk membantah keengganan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi DNA kepada polis. Kalau sebelum ini makcik-makcik ‘monopous’ di Perak menjerit-jerit meminta DNA Anwar Ibrahim untuk diberi kepada polis (PDRM?).

Mereka menggesa Anwar Ibrahim memberi DNA kepada Polis, Polis Malaysia yang pernah menelanjang dan melutu mata Anwar Ibrahim! Hanya orang ‘gila’ atau orang bangang sahaja yang akan berbuat demikian.


Aku kata puak-puak ni 'gila' kerana apa kena mengenanya perbicaraan Anwar Ibrahim dengan mereka semua?


Katanya mahu memberi keadilan kepada Saifool. Cheh....apakah Saifool tidak mendapat keadilan lagi kerana mana ada mangsa liwat atau rogol yang lain dalam Malaysia ini dapat berjumpa dan mengadu terus kepada Perdana Menteri dan bininya konon dia telah diliwat?


Woii.... mangsa ‘liwat’ dapat perhatian istimewa Perdana Menteri dan bininya mana ada dalam dunia ini, hanya Saifool seorang sahaja. Tidak mendapat keadilan lagi macam tu! Dapat keistimewaan lagi tau! Tuu...'bersepah' mangsa rogol dan liwat dalam negara, mana ada yang dapat mengadu kepada PM? Hanya saifool, tau tak!


Memang dasar pengampu terlampau. Kalau hendak demontrasi sangat, demontrasilah juga kes Norita dahulu, cari DNA lelaki asing yang tak dikenali tu. Masyarakat masih mahu tahu siapa yang terlibat dalam kes tersebut. Demonstrasilah juga kes bekas menteri raba punggung. Demonstrasilah… kami nak tahu menteri atau bekas menteri atau yang bertaraf menteri mana yang pandai meraba tu!


Inilah rupa NGO dan makcik-makcik pengampu terlampau. Daripada berdemonstrasi kes DNA Anwar Ibrahim lebih baik berdemonstrasi kes saman ekor, kes peneroka FELDA kena tipu, kes Isa Samad dilantik Pengerusi FELDA, kes ramai golongan wanita dimanipulasi!


Itu lebih baik daripada menunjukkan kegilaan dan kebodohan terlampau!


No comments: