Followers

Wednesday, March 16, 2011

Agaknya negara yang menjemputnya berucap dulu tepuk dahi menyesal jemput dia berucap....


Aku agak betapa menyesalnya mereka tu hari ini. Negara-negara Arab yang pernah menjemput perempuan ini berucap dahulu, konon untuk menyumbang idea ‘besar’ meningkatkan tahap pendidikan kanak-kanak pra-sekolah, pasti tepuk dahi dan berkerut muka menyesal menjemput berucap apabila mendengar ulasan perempuan ini tentang gempa bumi dan tsunami di Jepun!

Ialah… apa boleh buat, mereka ingatkan cerdik, rupanya tidak!


Kata perempuan yang sentiasa perasan itu ialah, “Ini pada diri saya adalah satu pengajaran kepada negara-negara lain untuk apa-apa pun mereka buat atau sebarang pembangunan yang mereka nak lakukan seharusnya berkait dengan perubahan iklim dan teknologi hijau,”


Sekali dengar bunyi macam berjurus tapi rupanya, sudahlah tidak prihatin, bodohnya macam mak andeh !


Orang lain sibuk melahirkan simpati dan datang ke Jepun membantu, dia pulak buat lawak tiga suku. Sama je perangainya macam ‘hantu raya’ belaan Berita Hairan!


Sebelum hendak komplen Jepun mengenai perubahan iklim dan teknologi hijau, komplen dulu banyak sungai-sungai di Malaysia ni yang macam teh tarik. Komplen dulu banyaknya bukit-bukit di negara dibawah pimpinan UMNO/BN ini yang gondol. Komplen dulu betapa banyaknya hutan-hutan balak yang ditebang hinggakan yang peruntukan 3, 4 tahun akan datangpun dah tak nampak batangnya lagi, komplen dulu projek jana kuasa nuklear laki kamu!


Macam tu nak jadi First Lady? Sudahlah tak layak dari segi perlembagaan, dari segala segi apa pun memang terlalu tak layak!! Layak ke macam tu ?

2 comments:

AiN SYUHADAH SHUKUR said...

sokong sokong...
pasai dijemput p berucap kat arab tu watpe sampe naik jet peribadi klu atas jemputan arab pon ( 1st lady yg xlayak jdi 1st lady tu perasan dielah pling sesuai tuk berucap) membazir duit rakyat> bpe juta nk tmpung minyak n kos penerbangan jet peribadi tu
dlu arwah endon mahmud tu nek pesawat biasa je nk p berubat kt amerika tu....
rosmah tu mcm x pandai ckp bM, bhase tunggang langgang > sastera hancus........

Anonymous said...

kalau ada button LIKE dah tekan banyak kali dah ni. hehe.