Followers

Tuesday, February 22, 2011

Syed Ibrahim calon Sona di PRK DUN Kerdau

Nampaknya UMNO/BN awal-awal telah mengumumkan calonnya bagi Dun Kerdau Pahang. Syed Ibrahim yang juga merupakan Penasihat Khas Agama Menteri Besar Pahang. Tadi dalam berita TV, Syed Ibrahim berkupiah sewaktu diperkenalkan oleh Muhyiddin Yasin.


Begitulah, seorang lagi ustaz akan mewakili UMNO, parti yang berkata melalui Timbalan Presidennya, elok juga Soi Lek kutuk konsep negara Islam PAS sewaktu berkempen di PRK DUN Tenang dulu.

Dan kali ini kita nak tengok apa pula Soi Lek akan kata jika ustaz ini tidak bersalam dengan amoi dan nyonya sewaktu ustaz ini berkempen. Apakah tindakan ustaz ini akan melanggar budaya bersalam Soi Lek sekali lagi? Atau demi budaya bersalam Soi Lek rakan karib UMNO, ustaz ini akan bersalam dengan amoi dan nyonya? Kita tengoklah nanti!

Bagi Cina dan India bukan Islam Pakatan Rakyat, mereka sudah faham kenapa Wan Azizah dan Cikgu Mala tidak bersalam dengan bukan muhrim. Tak ada masalah!

Ini calon Barisan Nasional mana boleh tolak budaya 1Malaysia! Kalau tak bersalam dengan bukan muhrim apa pula kata Cina dan India bukan Islam yang macam Soi Lek dan Palanivel! Nak bagi alasan apa? Alasan bukan muhrim juga? Faham ke Soi Lek? Tak berbudaya salam arr...!!

Atau Tuan Syed akan pakai sarung tangan juga? Eh...eh! Hehehe!!

No comments: