Followers

Saturday, February 12, 2011

HAHHAAA....satu lagi PRK ?

Hahhaaa….satu lagi piliharaya kecil mungkin berlaku ! Belumpun penamaan calon di Merlimau, DUN Kerdau Pahang pula menggamit plihanraya kecil.


Kerana apa pilihanraya kecil? Kerana kematian ADUNnya YB Datuk Zaharudin . Takziah kepada isteri, anak-anak dan seluruh keluarga Allahyarham YB.


Kalau itu kerusi PAS dan status quo dikekalkan PR, PAS mesti bertanding, jangan lagi sebut tak nak bertanding, walau apa alasan pun.


Biasanya calon PAS adalah lawan yang tegar bagi UMNO. UMNO tak akan ambil mudah jika lawannya adalah PAS . UMNO/BN akan buat apa sahaja. Dengan ada pertandingan, rakyat di situ akan mencurah-curah dapat rezeki. Rakyat yang berniaga besar, berniaga kecil, berniaga apam balik mahupun berniaga air semua akan untung besar. Rakyat yang ada rumah lebih akan pasti di sewa orang! Letak sewa mahal-mahal weh kalau UMNO yang nak sewa, sebab UMNO banyak duit kerana banyak bela toyol! Sebab itu PAS atau PR kena letak calon! Tolong bagi durian runtuh kepada rakyat!


YB mati, rakyat untung dapat rezeki. Oleh sebab itu agaknya ramai juga rakyat gembira bila mendengar YB mati! Rezeki tiba!


Nasiblah, keluarga arwah YB-YB jangan terasa hati kerana begitulah gayanya di Malaysia ini. Jenazah belum dikebumikan, sudah ada yang mula mengira peluang dan untung. Berkejar ke sana kemari mencari kabel atau gentian optik! Biasakan?


Tanah kubur masih merah, seluruh Dun malah seluruh negara sudah gegak gempita dengan pelbagai janji dan habuan terutama dari parti korup UMNO/BN. Belum habis tempoh berkabung, projek-projek segera telah mencurah tiba – nak bina itu nak bina ini. Nak korek itu nak kotek ini. Bulldozer, JCB, Steamroller, lori pasir, lori batu, lori simen serta kayu, minyak tar, mula meraung dan berbau tengik dalam seluruh DUN! Dan Sharizat Jalil mula sibuk menghantar hamper ke rumah orang-orang tua! Tak percaya tengok!


No comments: