Followers

Sunday, January 02, 2011

Tolak UMNO/BN yang banyak beban, masalah dan kekotoran.

Dengan isu-isu yang bertimbun berpalit kepada batang tubuh kerajaan UMNO/BN, seluruh rakyat terutama orang Melayu baik di kampung atau di bandar, tak kira tua atau muda seharusnya berasa malu, kecewa atau marah untuk terus memenangkan UMNO/BN dalam PRU ke 13 nanti.

Perasaan ini harus dinyatakan oleh anak-anak yang memahami senario sekarang kepada orang-orang tua mereka begitu juga sebaliknya orang-orang tua yang memahami bahawa UMNO/BN hari penuh dengan kebusukan pekong, wajar memberitahu kepada anak-anak muda mereka agar tolak tumbang UMNO/BN dalam PRU ke 13 nanti.

Keberanian untuk menolak tumbang UMNO/BN perlu dimiliki dan tidak langsung akan merugikan orang-orang Melayu Islam.

Apakah rugi menolak tumbang kerajaan UMNO/BN yang:

1. Penuh berpalit dengan rasuah sama ada rasuah projek mahupun rasuah politik ?

2. Mencampur urusan persidangan Parlimen (melalui arahan menteri kepada Speaker?) agar menghukum ahli-ahli parlimen Pakatan Rakyat tanpa memberi peluang membela diri?

3. Hilang integriti kerana 'dilihat' mencampuri (konspirasi) dalam urusan mahkamah dalam pembicaraan liwat Anwar Ibrahim.

4. Merangsang kenaikan harga barang keperluan rakyat dengan sengaja, apabila sebagai negara pengeluar petroleum menaikkan harga petroleum begitu tinggi untuk menjadi salah satu negara pengeluar minyak yang menjual minyak kepada rakyat sendiri (yang masih ramai menghadapi masalah kewangan harian) dengan harga paling mahal.

5. Menganiayai pelajar-pelajar Melayu dan bumiputera yang miskin dengan hutang PTPTN sedangkan tiada jaminan kerja selayak kelulusan selepas keluar Universiti.

6. Hanya sibuk berslogan dan berretorik demi mengekalkan kuasa tetapi rakyat dibiarkan terus dilanda kesusahan terutama di awal tahun ini.

7. Hanya memberi rakyat RM500 hingga RM 1000 sedangkan para pemimpin UMNO/BN kaya raya.

8. Mengganggu melalui 'KSN yang berpolitik' dalam perlantikan cara politik SUK negeri Selangor. Cheh!!! !!

Dan banyak lagi kalau hendak disenaraikan satu persatu.

Oleh yang demikian maka wajar dan sudah sampai masanya rakyat berbangsa Melayu dan bumiputra menolak tumbang UMNO/BN dalam PRU 13 nanti demi kesejahteraan rakyat keseluruhannya. Jom kita tolak UMNO/BN yang begitu banyak masalah, beban dan kekotoran itu ! Jom tolak dan Ubah Sekarang !

1 comment:

PAS Parit Buntar said...

Salam ziarah, mohon link blog. Blog tuan sudah dilink. tq

wmpaspb