Followers

Sunday, January 23, 2011

Tan LIan Hoe bodoh, sentuh sensitiviti agama orang lain!

Perangai tidak senonoh Muhyiddin anak Yassin dan Ghani anak Othman menghina perjuangan Islam PAS dan meperlekehkan hukum Allah telah menyebabkan segelintir pemimpin MCA begitu berani menyentuh sensitiviti agama umat Islam. Kalau dulu pemimpin terlampau MCA Soi Lek kini wanita mulut bacul MCA, Lian Hoe pula menghina budaya bersalam umat Islam antara lelaki dan wanita bukan muhrim.

Pagi ini dilaporkan Lian Hoe, Timbalan Menteri Perdangan Dalam Negeri menyelar budaya umat Islam yang tidak bersalam dengan bukan muhrim (itu bukan budaya peribadi suka-suka cikgu Normala atau Dr Wan Azizah). Apa sudah jadi dengan pemimpin UMNO/BN ini? Mengapa anutan budaya agama orang lain diambil peduli secara negatif terang-terangan. Nampaknya pemimpin UMNO/BN benar-benar tidak ada isu untuk menentang PAS di Tenang melainkan membangkit isu-isu anutan agama orang lain yang tidak layak mereka masuk campur.

Sungguh bacul kamu Lian Hoe:


"Ini perkara paling asas... Bukan hanya lelaki, tetapi bila dia (Normala) bersalam dengan wanita, dia juga pakai sarung tangan. Ini tidak mesra. Adakah dia fikir tangan kita kotor,"kata pemimpin GERAKAN itu.

"Saya harap pengundi Cina berhati-hati. Kita amat bimbang berhubung isu negara Islam. Mereka mahu mengamalkan negara Islam yang ekstrim."


Bukan kerana tangan bukan muhrim kotor tetapi hukum tidak bersalam dengan bukan muhrim yang bukan direka-cipta oleh muslimat PAS atau mana-mana wanita Islam adalah datang dari Allah yang wajib dipatuhi. Kalau takdirnya tuhan Lian Hoe haramkan Lian Hoe bersalam dengan lelaki bukan suami Lian Hoe, apakah Lian Hoe akan engkar untuk menjadi pengikut agamanya yang dilaknat tuhannya?

Contoh, dalam agama Lian Hoe mungkin orang lelaki tidak boleh berkahwin lebih dari satu. Bagaimana kalau ada orang lelaki yang seagama dengan Lian Hoe nak kahwin juga lebih dari satu dan benar-benar berpoligami? Apakah Lian Hoe akan kata tak apa kahwinlah, agama tolak tepi?

Kenapa hah Lian Hoe menjadi begitu bangang dan bengap untuk memahami anutan budaya agama orang lain walaupun telah berkawan dengan UMNO lebih 50 tahun? Atau Lian Hoe bukan seorang penganut agamanya yang baik. Patutlah dia tak kisah dengan aktor terlampau MCA yang main amoi dalam bilik hotel! Itu macam boleh hah? Main amoi yang bukan isteri itu tak kotorkah? Itu tak ekstrimkah kepada para isteri? Pakai saring tangan tanda tak mesra? Betulkah begitu? Habis,yang mesra macam Soi Lek main amai dulu ka? Ooo...itu macam! Lu teruklah Lian Hoe, tak guna jadi perempuan kerana lu bukan sayang sama orang perempuan!

Lian Hoe, lain kali cakap pakai otak jangan pakai punggung macam Muhyiddin dan Ghani anak Othman! Jangan tilu itu orang!

Dalam hal agama lain yang lu talak faham jangan cakap itu macam, jahat tahu! Aku cukup terasa dengan cakap lu, Lian Hoe! Lu mahu bodohkan bangsa lu sendiri ar... tapi lu tak tahu ka, lu punya bangsa talak bodoh macam lu!


No comments: