Followers

Friday, January 28, 2011

Siasat jugak penajaan Rosmah tu!

Perdana Menteri pun celaru jugak? Dilaporkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada tahun lalu telah memberi tekanan kepada Arab Saudi bagi menyiasat dakwaan bahawa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ada menerima dana dari negara teluk untuk kempen pada pilihan raya umum akan datang.


Menurut stesen berita antarabangsa, CNN - yang telah melihat laporan rahsia dari siasatan Arab Saudi itu - menunjukkan tiada bukti menunjukkan adanya tokoh-tokoh negara teluk membiayai Anwar.


Najib didakwa mengadu kepada kerajaan Arab Saudi, kononnya dua putera kanan negara itu terbabit dengan pemberian dana berkenaan.


Nampaknya Najib minta pihak Arab Saudi menyiasat hal yang tidak berlaku. Sedangkan hal yang benar-benar berlaku tidak pulak mahu disiasat.


Dilaporkan lawatan Rosmah ke Oman di taja oleh istana Oman, tidak pulak mahu disiasat. Macam mana pihak Oman boleh menaja lawatan Rosmah isterinya sedangkan Rosmah bukan FLOM, bukan menteri, bukan timbalan menteri, bukan pegawai kerajaan yang sekurang-kurangnya macam Khusrin pun bukan! Bukan apa-apa pun1 Dah siapa? Entahh!!


Siasat dulu apa tarikan pada istana Oman kepada Rosmah dan rombongannya sehingga sanggup menaja Rosmah. Lebih baik wang taja Rosmah itu di bawa balik ke Malaysia untuk menyumbangkan subsidi kepada rakyat yang susah dan tertekan dengan macam-macam isu dan masalah.


Ini tidak, benda yang tidak wujud diminta siasat. Apa yang boleh dikaitkan dengan Anwar disiasat biar pun entah ya entah tidak. Yang berkait dengan Rosmah, diam! Rosmah pulang ke Malaysia hepi je!! Senyum memanjang! Amboi...bahgia benar dia! Ditaja!!!


No comments: