Followers

Monday, January 24, 2011

PENDERHAKA: Jauhi UMNO Segera!

Aku juga mahu bersama-sama dengan yang lain melaungkan bahawa “UMNO dan yang sama spesis dengannya ADALAH PENDERHAKA YANG SEBENAR-BENARNYA KEPADA RAJA-RAJA MELAYU”.


Kegagalan Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor meminda perlembagaan negeri Selangor berhubung soal pelantikan tiga pegawai kanan perkhidmatan awam negeri di Dewan Undangan Negeri hari ini kerana tidak mendapat sokongan dua pertiga ahli dewan membuktikan penderhakaan itu.


Benar UMNO memang tidak layak sama sekali untuk bercakap soal kedaulatan raja-raja Melayu. Di zaman rejim Mahathir, UMNO menghapuskan kuasa raja-raja Melayu. Di Kelantan suatu masa dulu, seorang pemimpin UMNO yang memang mewakili UMNO menabal Sultan lain bagi negeri Kelantan di waktu itu. Hari ini ADUN-ADUN UMNO di bawah telunjuk para pemimpinnya di Putrajaya menentang usul pindaan perlembagaan negeri Selangor untuk mengembalikan kuasa sultan dalam hal yang berkaitan.


MAKA dengan itu adalah sah diisytiharkan bahawa UMNO adalah penderhaka yang sebenar-benarnya kepada Raja-raja Melayu. UMNO adalah talam dua muka kepada Raja–raja Melayu. UMNO adalah sokong yang mahu membawa rebah kepada Raja-raja Melayu!


Itulah UMNO sebenarnya. Demi politik kuasa, sanggup memperlekehkan perjuangan Islam. Demi politik kuasa, sesudah jadi hangat dan hampir menjadi senjata makan tuan, baru UMNO melarang Soi Lek dan kuncu-kuncunya menyentuh isu bersalam seorang muslimat, cikgu Mala. Demi politik kuasa, sanggup menggunakan orang mati (gambar Tun Razak) untuk bahan kempen di Tenang. Masya Allah!


Sesungguhnya UMNO PENDERHAKA telah menjadi semakin dan serba tidak kena perlakuannya! Jom jauhi UMNO segera!

No comments: