Followers

Sunday, January 16, 2011

Mahathir terus tidak perasan ada RM di tingkat JPM! RM boleh menjadikan Malaysia lebih awal senasib Greece?

Aku masih lagi mahu menulis tentang spesis mewah yang bernama Rosmah Mansur. Kali ini aku mahu mencari di mana manusia yang bernama Tun Dr Mahathir yang begitu becuk terhadap kepimpinan Pak Lah dahulu. Mana Mahathir ? Mana Mahathir? Uzur kah?

Aku bukan membela Pak Lah malah tak hingin pun tetapi aku kesian jugak kat Pak Lah dah pencenpun Mahathir hentam jugak! Kepimpinan Najib lemah, Mahathir kritik Pak Lah kerana warisan Pak Lah kunun! Dulu masa Pak Lah memerintah , Mahathir sibuk mengkritik Pak Lah kerana Tingkat Empat. Tetapi kini zaman Najib ada RM, Mahathir tak kata apa! Nak kata, "Siapa dianya Rosmah? Adakah dia seorang menteri atau dia nya seorang pegawai tinggi kerajaan? Siapa dianya Rosmah ini?", sudah kelu nampak ?

1. RM dapat peruntukan RM111juta katanya untuk projek Permata, Mahathir tak kata apa....

2. RM selaku isteri PM ada Pejabat di JPM, Mahathir tak kata apa...

3. RM mengaku F.L.O.M., Mahathir tak kata apa...

4. RM ada F.L.O.M Division di Pejabat PM, Mahathir tak kata apa...

5. RM dikatakan berbelanja mewah di luar negara, Mahathir tak kata apa...

6. Kos lawatan PM ke luar negara meningkat di dedah di parlimen kerana bawa RM, Mahathir tak kata apa...

7. RM mewakili PM dalam acara rasmi selaku PM di Little Indian , Mahathir tak kata apa...

Kini RM didedahkan menginap di hotel di Dubai RM100k satu malam, nak tengok Mahathir kata apa... Kalau dah berintegriti sangat mengkritik Pak Lah kenapa kelu dalam hal berkaitan RM terhadap Najib?

Inilah rupanya manusia Mahathir ini ! Sebenarnya orang tua ini lupa, atau dari spesis ego mungkin, apa yang juga kelemahan di zaman Pak Lah tambah-tambah lagi di zaman Najib adalah kerana Mahathir dan RM. Satu geng rupanya heh !

Semakin menjadi-jadilah RM nampaknya. Najib kata Malaysia konon akan menjadi seperti Greece kerana janji 100 hari PR untuk rakyat, tetapi nampaknya jika lebih lama lagi Najib memerintah, Malaysia akan menjadi Greece lebih awal lagi kerana RM untuk RM, bukan Ringgit Malaysia tetapi Rosmah Mansor.

No comments: