Followers

Monday, January 10, 2011

Salah seorang anggota kabinet Malaysia, 'Menteri Bini Perdana'

Mengalahkan menteri dia pun ada lawatan rasmi ke luar negara. Dengar ceritanya ke Asia Tengah apa? Bawak rombongan ramai pulak tu. Pendedahan kos lawatan Najib membawa dia ke luar negara telah didedahkan di parlimen dan semua rakyat tahu, dia buat tak kisahpun. Lawatan bagaikan menteri tetap dia teruskan.

Yang peliknya, dulu beria-ria Mahathir hentam Pak Lah kerana menantu PM. Siang malam pagi petang. Pantang nampak kelibat khairy, tercungap-cungaplah Mahathir menghentam sambil bertanya "Siapa itu khairy, adakah dia menteri atau pegawai kerajaan?".

Kerana hentaman Mahathir yang bertalu-talu itulah maka Pak lah jatuh terjelepok.

Tapi bertambah pelik pula sekarang kerana Mahathir tidak nampak pula bahawa ada bini perdana yang menguasai Najib. Atau Mahathir memang nampak tapi memang setuju dengan bini perdana . Atau bini perdana lebih geger dari Mahathir?

Boleh pulak bini perdana membuat lawatan rasmi? Boleh pulak bini perdana menyaksikan MOU, mewakili siapa? Kerajaan Malaysia? Boleh pula bini perdana membawa puluhan ahli rombongan? Peruntukan Kementerian mana untuk bini perdana?

Jika beginilah, rasanya bini perdana ini lebih hebat dari Tingkat Empat. Malah lebih hebat dari pak-pak menteri yang lain.

Kalau dulu Pak Lah dikawal oleh Tingkat Empat, kini Najib di kawal oleh Menteri Bini Perdana. Siapa? Salah seorang anggota kabinet Malaysia, Menteri Bini Perdana !? HEH!!

1 comment:

Anonymous said...

memang pelek tak pernah lagi simamak ni condem si roswah ni.nampak nya die lebih power dr simamak...