Followers

Thursday, January 13, 2011

Khairy tak usah bermimpi nak berdebat dengan Anwar Ibrahim, lebih baik buat persediaan belajar lagi selepas melepas jawatan nanti....!

Alahai Khairy pun nak ajak Anwar Ibrahim berdebat pasal ekonomi mengenai janji 1oo hari Pakatan Rakyat ? Aku rasa Khairy hanya mahu menunjuk kepada Najib. Dengan sikap sebagai pahlawan kepada ketuanan Najib, harap-harap Najib akan pujuk dia agar membatalkan niatnya untuk tidak bertanding !

Betul aku yakin Khairy memang boleh dan pandai berdebat tetapi meminjam kata-kata Mahathir "siapakah ianya khairy ini, adakah dia menteri, pegawai tinggi kerajaan atau siapa dianya khairy?"

Khairy...Timbalan Menteri tidak, Menteri apatah lagi, pegawai tinggi kerajaan pun bukan, cuma hanya sekadar Ketua Pemuda UMNO, itupun Ketua Pemuda UMNO yang paling lemah katanya. Oh ya dengar ceritanya dia juga 'seorang model sambilan'! Tahap serupa itu nak ajak tokoh seperti Anwar Ibrahim berdebat isu ekonomi ? Apa tak ada cermin ke untuk khairy 'belek' sikit muka dia tu?

Kalau mengikut formula Ibrahim Ali lagilah Khairy tak layak. Tak layak langsung!

Aku rasa yang lebih baik untuk Khairy fikirkan ialah persiapan selepas melepaskan jawatan nanti. Cari-carilah tajuk atau isu untuk buat Phd. Jangan buang masa ajak Anwar Ibrahim berdebat. Biarkan Tokoh Utama Pakatan Rakyat berdebat dengan Perdana Menteri 1Malaysia, bukan dengan Ketua Pemuda UMNO yang Timbalan Menteri bukan, Menteri jauh sekali !


2 comments:

Anonymous said...

KHAMIS, JANUARI 13, 2011
Umi Hafilda Cabar Anwar, Azmin Debat Kes Liwat 1998
18:56 SUNGAI RAPAT ONLINE NO COMMENTSPETALING JAYA: Selepas Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mencabar Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim berdebat, muncul pula Umi Hafilda Ali membuat cabaran sama kepada bekas Timbalan Perdana Menteri itu.

Umi Hafilda yang merupakan saksi utama kes perbicaraan liwat melibatkan Anwar pada tahun 1998 itu turut mencabar abangnya yang juga Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali untuk turut serta dalam debat itu.

Beliau mendakwa, debat berkenaan bagi menjelaskan kebenaran semua fakta yang dibongkarkan 13 tahun lalu yang dikatakan fitnah.

"Selama 13 tahun saya mendiamkan diri dan pelbagai perkara buruk terpaksa saya telan dan sudah tiba masanya saya menegakkan kebenaran dan membersihkan nama saya.

"Kalau benar saya menfitnah mereka, saya cabar mereka untuk berdebat dengan saya. Buktikan kepada semua rakyat negara ini bahawa semua kata saya adalah fitnah," ujarnya.

Beliau membuat cabaran itu pada satu sidang media yang diadakan di sini pada Khamis.

Ditanya mengenai mengapa beliau mengambil masa selama tiga belas tahun untuk bertindak, Umi berkata, selama ini dirinya bersabar kerana mendengar nasihat ibunya yang tidak mahu melihat mereka adik beradik mengeruhkan hubungan yang sedia buruk.

Namun katanya, kemunculan semula dirinya bukan untuk mencari publisiti tetapi adalah untuk membersihkan namanya dan tidak mahu masyarakat Melayu dan negara ini terus tertipu dengan propaganda pihak tertentu.

Umi turut mencabar Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail untuk melakukan sumpah di dalam masjid bagi menafikan semua dakwaan terhadap suaminya itu.

Umi mendakwa Wan Azizah tahu mengenai suaminya dan hanya mendiamkan diri bagi kepentingan politik.

"Dia tahu siapa 'anugerah' itu yang sebenarnya dan segala aktiviti yang dilakukan. Jika semua dakwaan itu tidak benar saya cabar dia (Wan Azizah) bersama-sama Anwar dan Azmin untuk bersumpah di dalam masjid sambil menjunjung Al-Quran jika mereka berada di pihak yang benar," katanya.

Pada sidang media yang sama, Umi yang ditemani peguam peribadinya, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz mengesahkan akan meneruskan saman RM700 juta terhadap lima individu yang dinamakan sebelum ini.

Mereka adalah Anwar dan Azmin (RM300 juta), Karpal Singh (RM200 juta) serta Wan Azizah dan parti Pas masing-masing RM100 juta.

Menurut Umi, pihaknya sedang menguruskan dokumentasi perundangan kes itu dan akan menfailkannya dalam masa terdekat.

"Kita akan maklumkan pada media mengenai saman itu dan yang pasti dalam masa terdekat ini," katanya.

Umi turut memberitahu, semua bukti dan saksi-saksi penting akan dibawa ke mahkamah pada perbicaraan itu nanti.

Malah katanya, akan ada kemungkinan beliau akan memanggil ahli keluarganya sendiri sebagai saksi pada perbicaraan itu nanti.

"Saya ada bukti dan saksi yang tidak mereka jangkakan. Kita tunggu dan lihat," ujarnya.
Posted in:

AHBAR said...

Khairy ooo khairy...
lubang ko dh pecah...