Followers

Thursday, March 25, 2010

Siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong kalau masuk UMNO tak lama lagi jadi menteri ?

Asalnya UMNO tapi di Bukit Bintang. Semasa dalam UMNO dia mungkin dapat perhatikan falsasah "Siakap Senohong Gelama Ikan Duri..." melata dalam parti itu. Tapi diperasan kalau lama kat situ, kat Bukit Bintang, amal falsafah macam mana pun dia tak akan naik, sebab situ Bukit Bintang, jangankan bintang, tahi bintang pun mungkin tak merasa! Lalu dia mencari platform lain.

Maka sibuklah dia dengan pembongkaran isu Melayu Murtad, bersembur air liur dia marah dan 'sumpahkan' mamak bendahara. Macam tak lengkap ceramah dia kalau tak sumpah mamak bendahara. Katanya Melayu murtad kerana kerajaan mamak lemah dalam urusan agama Islam ! Ramai orang setuju dan berkenan kat dia dengan isu itu pada masa itu!

Masuklah dia dalam PAS kerana dia nampaknya 'macam' orang PAS.

Berceramah jugak dia untuk cepat naik dalam parti dan mahu menjadi calon dia. Disangkanya falsafah "Siakap Senohong Gelama Ikan Duri ..." boleh diaplikasikan dalam PAS tapi malang bagi dia, Almarhum Ustaz Fadhil tahu, dia memang kuat membohong. Tak terpilih dia menjadi calon PAS ! Tak boleh hidup dia dalam PAS !!

Maka dia menyendeng pula senyap-senyap dengan PKR, hingga akhirnya ahli PKR dia. Tiba-tiba dalam PRU 12, terjongol dia menjadi calon PKR-PR di Kulim dan menang dia. Orang PAS ingat dia dah berubah bila masuk PKR. Mungkin jiwa dia lebih sesuai dengan PKR maka tak apalah, dia PR jugak !

Tapi malang, dia sangka dalam PKR dia boleh aplikasikan falsafah "Siakap Senohong Gelama Ikan Duri...". Rupa-rupanyanya tidak !

Maka dia mula mencari alasan untuk cabut dari PKR -PR dan alasan yang terbaik isu kalimah Allah untuk bertentang dengan PKR dan di samannya YB Khalid Samad YB PAS. Alasan yang dicari sesuai bagi dia, maka tertendanglah dia dengan tendangan yang memang dinanti-nantinya !

Jadi YB Bebas dia. Sangkakan YB Bebas, dia bebas sungguh tapi rupanya 'wajah' dia yang sebenar telah terserlah hari kelmarin di Parlimen. Rupa-rupanya 'wajah' sebenar dia saling tak tumpah wajah puak-puak gerombolan, "siakap senohong gelama ikan duri....". Sidikit masa lagi akan jelaslah satu lagi bohong dia, konon dia tidak akan masuk UMNO! Eleh pigi dah ...!!

Di situ nasibnya diyakini lebih cerah kerana falsafah "Siakap Senohong Gelama Ikan Duri, bercakap bohong lama-lama boleh jadi menteri !", ramai yang aplikasikan dan dia memang suka begitu....berbohong !!

Wednesday, March 24, 2010

Hahahaha....padan muka si katak bobok !

Zahrain....zahrain...Ong...Ong!!

Selasa Mac 23, 2010

Ghapur Marah Zahrain Kaitkannya Lompat Parti

KUALA LUMPUR: Datuk Abdul Ghapur Salleh (BN-Kalabakan) hari ini melahirkan rasa marahnya di Dewan Rakyat terhadap Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim (Bebas-Bayan Baru) kerana menamakan beliau sebagai antara lapan wakil rakyat Barisan Nasional yang kononnya diumpan bagi menyertai rancangan Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil alih kerajaan pada 16 September 2008.

"Saya sudah katakan saya tidak pernah diumpan, tidak pernah dipujuk dan tak pernah pergi Taiwan, bererti saya bukanlah golongan yang dipujuk untuk lompat. Jadi bererti umpan yang dibagi kepada rakan mungkin tidak cukup, jadi tidak lompat, umpan yang dibagi kepada Ahli Parlimen Bayan Baru ini besar, sebab dia lompat," katanya ketika membahaskan usul Menjunjung Kasih Titah Ucapan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Abdul Ghapur mendesak Zahrain, yang baru-baru ini keluar daripada Parti Keadilan Rakyat untuk menjadi wakil Bebas, supaya menarik balik kenyataan yang menamakan beliau antara yang diumpan untuk lompat parti serta meminta maaf kepadanya.

Beliau turut mempersoalkan tindakan Zahrain menyifatkan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng sebagai komunis.

"Bolehkah dalam dewan ini tunjuk satu orang antara kita ini komunis. Ini (tuduhan Zahrain) bukan bukti, ini salah dari segi peraturan, mana boleh duduk dalam Dewan Rakyat, Dewan Undangan Negeri seorang komunis," katanya.

Abdul Ghapur turut mempersoalkan tindakan Zahrain yang meninggalkan Parti Keadilan Rakyat dua tahun selepas mengetahui pembohongan peristiwa 16 September yang diilhamkan Anwar.

"Sekarang sudah jadi Bebas dan kemudian nanti mahu masuk Umno. Jangan terima orang seperti ini. Kalau dia boleh gigit ketua dia, dia boleh gigit ketua kita juga," katanya.

Abdul Ghapur berkata, beliau membangkitkan isu itu selepas dihubungi ramai pemberita setelah Zahrain menyebut namanya ketika membuat pendedahan di Dewan Rakyat mengenai rancangan Anwar mengambil alih kerajaan minggu lepas.

"Mungkin sekarang sudah gemuk, sudah kenyang, jadi macam-macam tohmahan, saya tidak tahu perjanjian dia dengan parti pembangkang, saya tidak tahu, saya bukan pernah di sana, tapi kenapa libatkan saya yang tidak ada dosa ini," katanya.

Datuk Mohamad Aziz (BN-Sri Gading) kemudian bangun mencelah dan meminta Abdul Ghapur bertenang.

"Bayan Baru menceritakan, dia tidak menuduh Kalabakan, jadi...," kata Mohamad.Abdul Ghapur enggan memberi ruang serta mempertikaikan tindakan Mohamad mahu membela Zahrain.

"Takkan Sri Gading mahu bela, sedangkan saya dalam BN, mahu bela pembangkang yang mungkin mahu masuk Umno. Saya minta maaf saja, kalau orang seperti ini masuk Umno, mungkin Umno punya orang akan keluar," katanya.

Beliau juga enggan membenarkan Zahrain mencelah walaupun untuk memberi penjelasan berhubung perkara itu.Abdul Ghapur turut menyatakan pendiriannya berhubung tindakan keluar parti.

"Saya kalau keluar parti, (adalah kerana) saya tidak percaya kepada pucuk pimpinan, bukan kerana dibeli. Ini penting, jangan bikin tohmahan yang bukan-bukan," katanya. - BERNAMA

Sumber: mstar

Tuesday, March 23, 2010

Raja katak yang kepala tak betol !!

Dari satu sudut pandangan nampak kreatif sekali si raja katak sehingga mampu memberi cadangan yang bernas agar si shaifool pergi bersumpah di hadapan Dr Yusoff Al-Qardhawi bahawa si shaifool benar-benar diliwat.

Dari satu sudut pandangan lain nampak pula bodoh dan jahilnya si raja katak sebaik membuat cadangan begitu. Baginya bersumpahnya shaifool maka selesailah masalah. Itulah ketololan si raja katak.

Dan bagi si raja katak apabila si shaifool bersumpah dihadapan Dr Yusof Qardhawi maka akan angguk kepalalah Dr Yusof Qardhawi. Agaknya Raja Katak ingat Yusof Qardhawi tidak berintegriti macam dia juga yang dari spesis katak.

Dr Yusof Qardhawi seorang ulamak yang berintegriti tinggi bukan macam raja katak. Silap-silap hari bulan akan tertanya-tanya Dr Yusof Qardhawi akan spesis apakah si shaifool ini sampai sanggup bersumpah begini ? Gilakah ? Atau sewelkah dia ni ...??

Betapa kuatnya ampu-an raja katak kepada Najib dan Rosmah apabila mengatakan Anwar begitu membahayakan keselamatan negara!

Anwar yang mempertahankan dirinya dari dimalukan oleh puak-puak kerajaan UMNO/BN, membahaya kepada keselamatan negara? Mempertahankan diri dari fitnah kerana yakin dirinya dizalimi dan semua tuduhan ke atas dirinya diyakini umum satu konspirasi, membahayakan keselamatan negara ?

Patutlah UMNO Najib-Rusmah masih tidak ingin ambil raja katak masuk ke rumahnya sehingga kini, kerana pemikiran raja katak sudah tidak betul ! Kalau dia dijemput kembali ke dalam UMNO mungkin aliran pemikiran tidak betulnya itu akan bertambah huru-hara UMNO yang telah huru hara itu...!!

Anwar mempertahankan dirinya dengan yakin, mengancam keselamatan negara tapi yang ini kegagalan kerajaan UMNO/BN ini tidak bahaya kepada keselamatan negara ? :

1. Terlalu banyak rasuah dan penyalahgunaan kuasa oleh para pemimpin negara.
2. Kerusakan integriti sistem kehakiman negara sehingga menjauhkan para pelabur dari melabur di negara ini.
3. Ekonomi negara masih gagal dipulihkan dan terus merudum,
4. Terlepasnya Pulau Batu Putih ke tangan Singapura
5. Beli kapalselam yang rusak.
6. Alatan pertahanan negara yang rapuh.
7. Tanah rezab Melayu yang semakin berkurangan.
8. Ekonomi orang Melayu semakin layu.
9. Semakin ramai anak-anak haram lahir dari gadis-gadis Melayu.
10.Semakin ramai anak-anak Melayu gagal mendapat pekerjaan.
11.Semakin ramai penagih dadah dalam negara.
11. Orang Melayu masih terlalu ramai miskin. Ramai yang hidup bukan kerana harta sendiri tetapi semata-mata kerana gaji bulanan. Zaman serba mahal hari ini, orang-orang melayu habis bulan habis gaji...!! Menyimpan ?...yelle'k !!

Raja katak jugak yang kaya! Lompat sana kaya, lompat sini kaya !!