Followers

Sunday, December 19, 2010

Tindakan pembangkang gugat kehadiran pelabur asing ....kah...kah...kah !!

Di dalam negara ini adalah menjadi kesalahan jika orang-orang Melayu menjadi cerdik, bijak, dan berprinsip. Maka itu usaha untuk mengekalkan orang-orang Melayu menjadi bodoh dan pandir harus terus diprogramkan ! Hanya dengan bodoh dan pandir sahaja orang-orang Melayu akan mengekalkan 'Ketuanan Melayu' ini ! Jika tidak mampuslah 'Ketuanan Melayu' kita. Maka miss soru lah kita !!

Semalam seorang lagi menteri dari 'Ketuanan Melayu' berusaha gigih membodohkan orang-orang Melayu terutama yang berada di kampung-kampung. Sama ada orang-orang Melayu menjadi bodoh dan pandir sungguh kerana menteri Melayu itu, tidak dapat dipastikan.

Semalam Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata rakyat perlu menolak pemimpin pembangkang (mungkin maksudnya pemimpin Pakatan Rakyat) yang cuba merosakkan iklim pelaburan negara ekoran pelbagai tindakan mereka sejak kebelakangan ini yang boleh menggugat kehadiran pelabur asing ke dalam negara.

KOTA BAHRU 18 Dis. - Rakyat perlu menolak pemimpin pembangkang yang cuba merosakkan iklim pelaburan negara ekoran pelbagai tindakan mereka sejak kebelakangan ini yang boleh menggugat kehadiran pelabur asing ke dalam negara, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Katanya, tindakan mana-mana pemimpin yang sengaja memburukkan negara dengan cuba mencetus keadaan huru-hara di samping menabur pelbagai fitnah, adalah suatu perbuatan yang tidak bertanggungjawab.

Bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Program Seminar, Pameran dan Klinik Usahawan anjuran Gabungan Muda Berjaya di sini, hari ini beliau berkata, seluruh rakyat tidak mahu negara luar menganggap Malaysia sebagai sebuah negara yang tidak selamat ekoran perbuatan yang tidak bertanggungjawab itu.

Beliau berkata, hasil pelbagai pembaharuan yang dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, kini rakyat Malaysia sudah mula menunjukkan semangat untuk bekerjasama berganding bahu bagi memajukan negara.

"Perdana Menteri sudah bawa banyak transformasi bagi memajukan negara dan kita perlu bersama membantu beliau agar iklim pelaburan negara tidak terjejas, seterusnya negara dapat melahirkan rakyat berpendapatan tinggi di masa depan," katanya. - Bernama

sumber berita : utusan M

Betulkah Mustapa Muhamed ni ?

Beginilah usaha memandirkan rakyat dari seorang Menteri 'Ketuanan Melayu'. Gagal menarik pelabur asing dan menjaga ekonomi negara, maka kesalahan segalanya diletak kepada pembangkang:

1. Anwar Ibrahim berhempas-pulas membela dirinya di mahkamah hanya sekadar menuntut dibicarakan secara adil- kerana Anwar bersungguh-sungguh membela dirinya maka menggugat kehadiran pelabur asing ? Habis Anwar tak perlu mendapat keadilan untuk dirinya ? Ikutlah orang nak buat macam mana pun kepada dia ?

2. Anwar Ibrahim mendedahkan apa dan siapa APCO kepada kerajaan 'Ketuanan Melayu' di parlimen - pendedahan Anwar itu menggugat kehadiran pelabur asing atau menggugat kerajaan 'ketuanan'? Habis sebagai Ketua Pembangkang kalau Anwar tahu apa itu APCO yang dia rasa boleh merosakkan negara, Anwar perlu mendiamkan diri sahaja ? Apa kejadahnya menjadi Ketua Pembangkang kalau begitu? Ketua pembangkang untuk hanya bersetuju dengan kerajaan yang dia bangkang ?

3. Di parlimen, Anwar Ibrahim memohon prosedur biasa untuk membela diri sebelum digantung 6 bulan kerana kes APCOUMNO-yahudi - memohon membela dirinya dari digantung parlimen menggugat kehadiran pelabur asing? Habis, salah bagi Anwar membela dan menuntut pembelaan terhadap hukuman yang hendak dikenakan ke atasnya di Parlimen ? Tamadun apa 'Ketuanan Melayu ' ini ?

4. Ahli-ahli parlimen Pakatan Rakyat protes Speaker 'pendek' Pandikar di atas kediktatorannya di parlimen, pun tidak boleh ? Biarlah apa pun speaker hendak lakukan ke atas ahli-ahli parlimen pembangkang - tindakan menuntut keadilan gugat pelabur asing? Sepatutnya keadilan bukan mengikut kepala hotak speaker berat sebelah, tetapi mengikut perlembagaan dan semangat perlembagaan itu sendiri !

5. Rakyat berhimpun secara aman menyokong memorandum air kepada Agong menentang SYABAS si pencekik darah - disembur air gatal, dimaki, dipukul dan dibelasah, - yang mana gugat kehadiran pelabur asing, rakyat yang berhimpun aman atau yang membelasah rakyat yang behimpun aman itu ? Siapa sebenarnya yang menggerunkan pelabur ni?

Kalau tindakan pembangkang itu menggugat kehadiran pelabur asing memang sepatutnya kerajaan 'Ketuanan Melayu taik kucing' UMNO/BN, merasa malu, kerana itu membuktikan kelemahan kepimpinan kerajaan UMNO/BN yang tidak mampu menarik pelabur asing dengan keupayaan dan kualiti diri sendiri. Apakah kerajaan UMNO mahu memberitahu dunia bahawa Anwar Ibrahim dan PR jangan menentang 'kerajaan UMNO/BN kami' kerana 'pengaruh kamu' terlalu hebat dalam kalangan pelabur asing?

Malu, selama ini hanya cakap berdegar-degar 'kepimpinan kami' terdiri dari ahli-ahli politik yang bijak, berwasasan dan cerdik! Kalau bijak, berwawasan dan cerdik kenapa pelabur asing tak mahu masuk? Kenapa FDI kalah kepada Filipina ?

Hakikat yang sebenarnya yang menggugat kemasukan pelabur asing ke Malaysia ialah sikap kamu sendiri (kerajaan UMNO/BN) :

1. Terdapat penghakiman mahkamah yang berbelit dan dilihat sangat tidak adil.

2. Telatah yang merobekkan kedaulatan undang-undang dan keluhuran perlembagaan Malaysia.

3. Rasuah ikan jerung dahsyat dalam kalangan para kroni pemerintah UMNO/BN dan pembaziran serta ketirisan dalam pengurusan kewangan negara keterlaluan.

4. Pengurusan pilihanraya oleh SPR yang jahat dan tidak adil.

5. Cara pengadilan kes Liwat 2 Anwar Ibrahim.

6. Cara penghakiman kes Althantuya Sharibu.

7. Cara pengadilan kes Teoh Beng Hock.

8. Telatah pendakwaan yang dibuat oleh Pejabat Peguam Negara.

9. Kes rampasan kuasa terhadap kerajaan PR Perak dan DUN Perak.

10.Dan yang terkini perangai berat sebelah Speaker Pandikar yang merosakkan kemuliaan institusi parlimen.

Para pelabur asing tidak buta, tidak bodoh dan tidak jumud. Semua ini dilihat oleh mereka dan mereka menilainya sebagai 'teruknya Malaysia". Nak melaburkah di Malaysia kalau macam itu ?

No comments: