Followers

Friday, December 10, 2010

Roboh surau orang Islam: Marilah kita bencikan UMNO kerana kerja meroboh rumah ibadah orang Islam seumpama ini adalah kerja Yahudi LaknatulAllah

Jangan marah kalau aku semakin benci kepada parti yang mendakwa parti Melayu itu. Dan aku juga mengajak mereka yang berfikiran rasional turut membenci parti yang hodoh dan busuk itu. Rupanya yang semakin hodoh berselindung disebalik pekung yang busuk.

Parti Melayu yang kononnya Melayu itu Islam, Islam itu Melayu sanggup menjadi dalang mahu merobohkan surau. Apa hal ni? Nampaknya dengan penuh kianat berlindung disebalik agensi tertentu menyekat rakyat yang berfikirkan kritis, bijak dan terbuka membuat amal ibadah di surau. Jika dikatakan orang PAS ramai memakmurkan sesuatu surau apakah salah untuk orang PAS membuat demikian? Apakah orang PAS tidak ada hak di bumi Malaysia ini untuk membuat amal ibadah dan amal kebajikan di surau? Melampau!

UMNO usahlah berlindung di sebalik pekung yang busuk. Walaupun bayangan UMNO cuba disembunyikan dalam setiap usaha jahat meroboh surau tapi orang tahu bau busuk itu adalah bau parti busuk itu. Berselindung di sebalik agensi tertentu membuat tindakan yang tidak mempedulikan hak, rayuan, dan pandangan rakyat.

Berita yang disiarkan di bawah itu menjadi bukti akan betapa busuk dan kianat parti ini. Seluruh rakyat yang beragama Islam yang sensitif, berfikiran terbuka, kritis dan rasional harus menghukum parti busuk ini dalam PRU ke 13 nanti supaya bau busuk ini tidak terus mengganggu iklim kehidupan rakyat. Kerja meroboh rumah ibadah apatah lagi rumah ibadah orang Islam seumpama ini hanya kerja Yahudi laknatulAllah !

Gagal kuasai, UMNO mahu surau roboh

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 10 Dis: PAS Lembah Pantai menentang usaha pihak berkuasa hendak merobohkan Surau Al-Falah di Kampung Pantai Dalam yang diimarahkan oleh penduduk dengan baik.

Yang Dipertua PAS Lembah Pantai, Ustaz Adlin Soleh berkata, usaha merobohkan surau itu dilihat adanya unsur-unsur politik kepartian yang dibawa oleh pihak lawan.

“Kita menyedari usaha Umno khususnya Datuk Raja Nong Chik menubuhkan 'Muafakat Masjid dan Surau Lembah Pantai'.

“Ada beberapa surau dan masjid yang tidak dikuasai mereka menyebabkan mungkin adanya dengki sesetengah pihak tertentu sehingga keluar cadangan untuk merobohkan Surau Al-Falah,” katanya.

Menurutnya, jika isu itu tidak ditangani segera, PAS memberi amaran BN akan menghadapi tindakan rakyat yang lebih tegas dalam pilihan raya akan datang.

Manakala Pemuda PAS Lembah Pantai mempersoalkan suara-suara 'orang politik' parti lawan yang mengatakan Surau Al-Falah sebagai surau PAS kerana ramai orang PAS bersolat di situ.

"Apakah salah orang PAS memenuhi mana-mana masjid atau surau di negara ini sehingga tergamak hendak merobohkannya.

“Pelik dalam sebuah negara yang pemimpinnya beragama Islam, adanya halangan kepada orang Islam yang berlainan parti politik mereka untuk mengimarahkan masjid," ujar ketuanya, Nasaie Ismail.

Pemuda Lembah Pantai juga mengenalpasti adanya pengaruh-pengaruh politik dalam arahan perobohan oleh DBKL.

Ini, katanya kerana apabila pihak surau menghantar memorandum dan ingin mengadakan perbincangan dengan Menteri Wilayah, wakilnya meminta pihak surau hadir ke pejabat Umno Lembah Pantai untuk menyelesaikan masalah itu.

“Umno akan memanggil DBKL, Jawi dan pihak pemaju bagi berunding di pejabat Umno. PAS mempersoalkan kenapa perlu campur tangan Umno dalam urusan DBKL dan Jawi ini. Jelas ada unsur politik dalam usaha mereka,” jelasnya.

Katanya, Pemuda PAS Lembah Pantai juga mempersoalkan Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai, Raja Nong Chik yang kerap mengadakan majlis politik berlogokan Umno di beberapa masjid di Lembah Pantai.

"Lebih baik Umno melihat diri sendiri dahulu sebelum menghukum rakyat. Saya harap Menteri Wilayah tersebut kerap solat berjemaah di masjid dan surau di Lembah Pantai dan duduk mendengar kuliah-kuliah agama daripada sibuk berpolitik menggunakan masjid,” katanya.

Berhentilah undi UMNO/BN!

No comments: