Followers

Tuesday, December 28, 2010

Kus Semangat...Kushrin dilantik jadi SUK Selangor?

Kerja pelik tapi tidak mustahil di negara 'bolehland' ini, telah nampaknya macam hendak berlaku di negeri Selangor. Kushrin dengar ceritanya dilantik menjadi SUK Selangor?

Bukan masalah perlantikan yang bernama Kushrin sebagai SUK itu yang pelik. Tapi Kushrin yang itu tu, yang dilantik, itulah yang pelik! Tanpa memaklumkan kepada MB Selangor pulak tu. Kus semangat.....!

Macam-macam dan memang macam-macam. Walaupun sudah hampir sangat dengan pilihanraya, namun semacam ada usaha terus-terusan mahu merobohkan kerajaan PR Selangor diteruskan sebagaimana berlaku kepada kerajaan PR di Perak.

Logiknya nak lantik SUK mintalah dulu pandangan MB negeri tersebut yang mentadbir negeri tapi oleh kerana MB negeri tersebut MB PR maka tak payahlah tanya MB. Boleh begitu pulak ?

Inilah undang-undang cara mak bapak dia ia itu wujudkan pertembungan demi pertembungan dalam organisasi pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat. Biarlah kusrin yang kusam itu kucar-lanakan pentadbiran negeri itu dan kerja 'khianat' kepada matlamat kerajaan PR membela rakyat marhaen dapat disemarakkan di negeri itu demi nafsu dan kuasa gerombolan.

Kalau begitu seluruh rakyat di seluruh negara wajib 'ubah sekarang' kepada Pakatan Rakyat demi tertegaknya ihsan, kesaksamaan, keadilan, integriti, maruah dan amanah dalam pentadbiran negara.

No comments: