Followers

Saturday, December 11, 2010

INI BERITA YANG MENGGEMPARKAN....

Tiada berita yang menggemparkan seminggu dua ini melainkan berita ini. Sesungguhnya tiada yang lebih menggemparkan daripada yang menggemparkan melainkan berita ini. Berita seumpama ini sudah lama ditunggu-tunggu oleh orang ramai terutama orang ramai yang seperti ayam daging ( dah tahu dan tak kisah, hidupnya hanya menunggu untuk disembelihkan ). Mereka yang seperti ayam daging atau memang yang telahpun menjadi ayam daging sungguh, akan urut dada mendengar berita yang menggemparkan ini !

Apa beritanya ?

Usah Gadai Masa Depan Negara Kepada Pembangkang - Najib

PEKAN: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata pihak pembangkang tidak mungkin akan dapat mengambil alih peranan yang dilaksanakan Barisan Nasional (BN) untuk memimpin negara ini.

Justeru, beliau berkata rakyat Malaysia tidak perlu menggadai masa depan negara kepada pembangkang yang dilihat hanya bijak menabur janji-janji manis.

"Mereka tidak mempunyai ideologi yang didukung bersama, hanya tahu menabur janji dan mempunyai pegangan masing-masing yang terlalu longgar dalam kesepakatan politik," katanya ketika berucap pada Majlis Mesra Deepavali Parlimen Pekan, di sini Sabtu.

Najib berkata kepimpinan BN yang sebelum ini dikenali sebagai Perikatan, telah berjaya membawa negara mencapai kemerdekaan dan mengisi perjuangan kemederkaan selama lebih 50 tahun dan akan terus memacu negara ini menjadi sebuah negara maju.

"Janganlah mengambil risiko (menyokong pembangkang) yang akan sebabkan kitamenyesal di hari muka," katanya.

Najib berkata sejarah telah membuktikan bahawa pemimpin yang hanya tahu menabur janji akhirnya akan mendatangkan musibah kepada rakyat.

Katanya kepimpinan BN selama ini telah berusaha gigih menunaikan segala janji yang diungkapkan dan diterjemahkan demi kepentingan rakyat dan negara.

Beliau turut berikrar akan melaksanakan pentadbirannya dengan seadil-adilnya untuk kepentingan semua kaum di negara ini.

"Saya akan pegang kepada semangat 1Malaysia, dahulukan kepentingan rakyat, Insya-Allah rakyat akan mendapat manfaat besar di bawah kepimpinan Barisan Nasional," katanya. - BERNAMA

(KAAAH...KAH...KAH...KAH...KAH !

KAAAH...KAH...KAH...KAH...KAH.... !

HOI....engko orang tak tahu..ke ?

Singapura tergadai tergadai kepada Lee Kuan.... kerana PAS ! Tanah orang Melayu di Pulau Pinang tergadai kepada Lim Chong..... kerana PAS! Pulau Batu Putih tergadai kepada Singapura kerana PAS! Tanah Rezab Melayu banyak yang tergadai kerana PAS !

BUKAN KERANA UMNOLAH BOOODD........!!!!!! SEMUANYA KERANA PEMBANGKANGLAH.....PAS, PKR & DAP !!! TAK TAHU SEJARAH KE ? 53 TAHUN DAH PAS, PKR & DAP MEMERINTAH NEGARA INI !! ITU PUN TAK TAHU, MEMANG BOOOO......haaa kan !!)


No comments: