Followers

Friday, December 17, 2010

Bawa Speaker ke mahkamah: Speaker Perak boleh, Speaker Pandir tak boleh, kepala hotak hang!

Puak-puak UMNO/BN ni bila-bila pun perangai macam PERAON. Sedap-sedap kata kat orang bodohlah...gilalah! Tak sedar diri sendiri tu sentiasa GILA BABI !

Perlembagaan Malaysia dan undang-undang macam hak mak bapak dia. Itulah yang Malaysia ni jadi tunggang-langgang. Pelabur sentiasa takut, tak hingin dan menyampah sakan. Bukan kerana apa, kerana pemerintahan UMNO/BN ini memang GILA BABI. Addakaa....dia bawa speaker ke mahkamah boleh, orang nak hadap speaker haramjadah ke mahkamah tak boleh! Ini dah macam standard PERAON !! Aku boleh hang tak boleh !!

Menteri yang konon jaga undang-undang maki pemimpin PR bodoh dan gila. Perdana Menteri yang takut bini pula mengaku konon ahli politik yang memerintah Malaysia sekarang bijak.

Bijak apa aku tak tahu, tapi kalau bijak penipu, rasuah, menindas (macam yang berlaku di Parlimen tu) tak ada orang yang tak tahu....semut, biawak, mengkarung semua tahu!!!

'Bodoh dan gila' pemimpin Pakatan Rakyat, Anwar Ibrahim teguh secara terbuka membela diri dalam mahkamah. 'Bodoh dan gila' pemimpin Pakatan Rakyat, kepimpinan Tok Guru Nik Aziz di Kelantan membuka 24 jam pintu kepada SPRM dan baru-baru ini Tok Guru Nik Aziz antara pemimpin PR dan kerajaan Kelantan didapati bersih dari sebarang rasuah seperti yang tak habis-habis para pemimpin GILA BABI UMNO tuduh! 'Bodoh dan gila ' pemimpin PR Tan Sri Khalid di Selangor, berbilion pelabur mahu melabur di Selangor. 'Bodoh dan gila' pemimpin PR Lim Guan Eng di Pulau Pinang, mendapat pujian dari Audit Negara. 'Bodoh dan gila' pemimpin PR Ustaz Azizan di Kedah rakyat tak ada yang kebulur! 'Bodoh dan gila' pemimpin Pakatan Rakyat Datuk Seri Nizar di Perak, anak-anak beliau ramai yang hafal Quran. Konon yang tak bodoh dan tak gila macam Nazrii Aziz....cermin sikit anak hang macam mana !!????.

Konon tak bodoh dan tak gila pemimpin UMNO/BN, berhempas pulas takut masuk mahkamah kes Altanthuya. Takut pendedahan Anwar Ibrahim di Parlimen bahawa 1Malaysia adalah dari idea APCO sama 1 Israel. Takut nak bagi dokumen kesihatan Saiful. Takut nak dedah kepada umum wang tunai FELDA. Takut nak melalui pilihanraya tanpa bantuan SPR dan PDRM. Itulah UMNO/BN yang sering disanjung oleh ayam-ayam daging !

Mereka sibuk meminta rakyat menghafal dan mengamal RUKUN NEGARA tetapi mereka pula yang letakkan RUKUN NEGARA sebagai 'alas buntot politik' mereka. Hancur Kedaulatan Undang-undang dan Keluhuran Perlembagaan !!!!

No comments: