Followers

Sunday, October 03, 2010

Dalam UMNO banyoknya gilooo !

Dilaporkan seorang yang menggelarkan dirinya 'Tok Guru' telah mengatakan kepada Tok Guru Nik Aziz gilo (gila). 'Tok Guru' ini dikatakan 'Tok Guru' UMNO kerana dia berceramah bersama pemimpin UMNO di padang sebuah sekolah kebangsaan (premis kerajaan bukan premis UMNO) di Besut. Katanya Tok Guru UMNO ini kata Tok Guru Nik Aziz begitu kerana memberi tanah kepada rakyat dari bangsa China dan berpakat dengan DAP dalam politik.

Kita nak tanya;

1. Parti UMNO yang berpakat politik dengan parti-parti perkauman MCA dan MIC, nak kata apa ? Gilo babi barangkali!

2. Pemimpin Parti UMNO yang bagi jawatan-jawatan penting sebagai menteri dan pegawai agensi kerajaan kepada bukan Melayu kita hendak kata apa? Gilo babi jugak barangkali.

3. YB UMNO dan UMNO Selangor yang bawa masuk 'ustaz' Kamal ke dalam masjid dan baca doa selamat dan buat solat hajat untuk 'ustaz' Kamal itu, kita nak kata apa, sedangkan bila orang lain buat dia bising ? Menatang gilo !

4. Perdana Menteri Malaysia yang bawa Yahudi Apco sebagai penasihat, kita nak panggil apa? Baso gilo!

5. Mahathir sewaktu menjadi PM bersama UMNOnya menarik balik peruntukan kepada SAR sehingga banyak SAR ditutup, kita nak panggil apa? Gilo gilo sungguh !

6. Perjuangan mempertahankan Pulau Batu Putih dengan menggunakan gambar dari internet dalam mperbicaraan di ICJ oleh pihak peguam bela Malaysia kita nak kata apa? Menatang gilo babi !

7. Dulu PM Malaysia pernah berkata, kalau laksanakan hukum hudud maka banyaklah sup-sup tangan, kita nak kata apa tu? Baso nok gilo?

8. Menteri UMNo sambut Aidil Fitri dengan tarian seksi di Bera Pahang, kita nak kata apa? Memang gilo!

9. Isteri menteri UMNO mengaku first lady kita nak kata apa? Memang dia gilo!

10. Idea mencadangkan Ku Li bertandibg di Dun Galas kita nak kata apa? Gilo sungguh menatang ni!

11. Parti UMNO yang ramai 'pemimpin gilo' (ada yang bergaduh dengan pemandu, ada yang tepuk punggung wanita kelab malam dll) dan ada 'Tok Guru' gilo, kita nak kata apa ? Memang UMNO parti gilo !

Hoh...banyok ke dio pulak gilo ! Alolo gilo laah, UMNOOO !!

No comments: