Followers

Tuesday, September 28, 2010

Setuju, pelaburan di Malaysia akan semakin merudum kerana kes liwat Anwar Ibrahim!

Semalam usahawan Britain, Richard Branson berkata kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim antara faktor besar yang telah menjejaskan kemasukan pelabur-pelabur antarabangsa ke Malaysia. Kenyataan yang berterus-terang Branson itu mendapat kritikan dari para pengampu kerajaan UMNO/BN dengan dakwaan konon cubaan campurtangan dalam urusan Malaysia. Hari ini TPM Muhyiddn mengeluarkan kenyataan bahawa kenyataan Branson itu bukan cubaan campurtangan.

Sebenarnya bukan sahaja Branson yang nampak bahawa kes liwat Anwar itu menjejas kemasukan pelabur asing malah seluruh rakyat yang celik dan informatif kecuali para pemimpin dan pengampu UMNO yang dungu sahaja.

Kes Anwar itu telah diketahui umum bahawa merupakan satu konspirasi untuk menjatuhkan Anwar Ibrahim. Dalam keadaan politik hari hanya kepimpinan Anwar Ibrahim bersama dokongan PAS dan DAP yang mampu menyembamkan muka UMNO ke tanah. Inilah yang menyebabkan UMNO truama untuk menghapuskan Anwar dari politik tanah air.

Hal ini telah diketahui oleh semua orang dalam dunia ini ttetapi dipandang bodoh oleh UMNO/BN demi nafsu dan kuasa yang rakus.

Kes Anwar ini memang dari dulu lagi wajar digugurkan kerana jika Anwar kalah pasti kemasukan pelabur asing lebih parah. Pelabur tidak mahu masuk bukan sebab kerana Anwar Ibrahim. Pelabur bodoh mana mahu datang melabur ke Malaysia dengan membawa modal besar dan harta benda mereka dalam keadaan institusi kehakiman telah hilang intergriti ? Yang boleh menyelamatkan modal dan harta benda mereka hanyalah undang-undang dari sistem kehakiman yang berintegriti. Jika mereka tahu sistem kehakiman tidak boleh diharap untuk menyelamatkan modal dan harta benda, mereka tidak akan menjadi bangang untuk datang mengambil risiko melabur di Malaysia. Apakah contohnya sistem kehakiman yang dilihat hilang integriti? Perbicaraan kes Anwar Ibrahim-lah!

Itulah yang dimaksudkan oleh Branson !

No comments: