Followers

Wednesday, September 22, 2010

Betulkah telatah Tok Guru Nik Aziz mengundang bencana kepada bangsa Melayu atau telatah mu tu Bereheng ?

Dalam serangannya terhadap kenyataan Tok Guru Nik Aziz mengenai 'tidak bangga berbangsa Melayu', Si Raja Katak yang kini hampir disepak oleh UMNO itu telah berkata seperti orang yang tidak sedar. Katanya kepada Tok Guru Nik Aziz:

"Dia rasa sudah berjaya memperdayakan DAP dengan menarik perhatian orang Cina sedangkan dia tidak sedar DAP sedang mentertawakannya kerana banyak telatahnya mengundang bencana kepada bangsa Melayu," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini."

Yang menarik dari kenyataan si Rajah Katak itu ialah "...kerana banyak telatahnya yang mengundang bencana kepada bangsa Melayu....".

Bila asalnya katak memang yang ditahunya buat riuh sahaja. Ong sana...ong sini tapi tetap tak tahu apa yang di-ong-kan-nya! Janji orang tahu dia katak!

Bodohnya manusia yang tinggal di bumi Malaysia ini jika percaya dakwaan si Raja Katak bahawa telatah Tok Guru Nik Aziz-lah yang mengundang bencana kepada bangsa Melayu. Maksudnya siapalah yang mahu menjadi bodoh seperti si Raja Katak Bereheng, untuk percaya bahawa telatah Tok Guru Nik Aziz-lah yang menyebabkan bencana-bencana ini menimpa bangsa Melayu.

Apakah antara di bawah semua ini merupakan akibat telatah Tok Guru Nik Aziz:

1. Biasiswa kepada pelajar-pelajar berbangsa Melayu telah menjadi pinjaman yang membebankan hidup dan masa depan generasi belia Melayu.

2. Hampir separuh tanah rezab bangsa Melayu tergadai dan terlepas dari orang berbangsa Melayu.

3. Banyak pasir-pasir di Johor sewaktu seorang menteri besar yang menghapuskan cuti am hari Jumaat (hari orang Melayu bersolat Jumaat) menjadi hari Ahad di johor yang Raja Katak sendiri tahu dijual ke Singapura telah menguntungkan individu-individu yang pasti bukan bangsa Melayu.

4. Berjuta saham orang berbangsa Melayu hilang entah ke mana seperti yang diumumkan oleh Pakatan Rakyat baru-baru ini.

5. Duit tunai FELDA hampir kering yang mana peneroka FELDA majoritinya berbangsa Melayu.

6. Hilang Bahasa Melayu, bahasa bangsa Melayu sebagai bahasa ilmu juga bencana yang menimpa orang berbangsa Melayu.

7. Bencana ekonomi iaitu ekuiti bangsa Melayu yang disasarkan 30 % tidak pernah tercapai sejak 53 tahun merdeka

8. Bencana seperti banyaknya kejadian jenayah kejam dan banyaknya lahir anak-anak haram dari kalangan bangsa Melayu .

9. 2 buah pelantar minyak di bumi Sarawak tergadai kepada negara luar.

10. Tanah KTM di Singapura sedang sedang tidak selamat di Singapura.

11. Dulu ada dakwaan dari Mufti Perak bahawa ramai orang Melayu murtad dari agama Islam

Dan macam-macam lagi bencana yang menimpa orang Melayu kini...adakah dalam kalangan spesis omanusia di Malaysia ini yang percaya bahawa itu semua berlaku kerana telatah Tok Guru Nik Aziz ? Hoo...sewel !!


No comments: