Followers

Tuesday, August 24, 2010

Sekarang PAS telah bersedia meninggalkan Pakatan Rakyat demi pelaksanaan Hudud !

Isu Hudud kini kedengaran kembali. Ia menjadi polimik yang kian menggelegak di kalangan pemimpin atasan PAS dan DAP juga Keadilan. Memang sah pelaksanaan hukum Hudud mampu menyelesaikan masalah jenayah sosial dan jenayah apa sahaja yang saban hari kian memberat dalam masyarakat sekarang. Ianya berkesan dan mampu kerana huhud adalah formula yang datang dari Tuhan Yang Maha Mengetahui dan Yang Maha Bijaksana. Sah !

Namun dalam masyarakat yang berbelit dengan ramai manusia yang tidak faham hudud, yang tidak mahu hudud, yang mempermainkan hudud, apakah mudah untuk hudud dilakasanakan dengan begitu sahaja? Persoalan ini mudah untuk dibuat jangkaan.

Sudah pasti dalam keadaan ramai manusia yang tidak faham, jahil, mempermain dan tidak mahu ini, strategi dan kaedah perjuangan dan persembahan dakwah Islamiah menjadi keutamaan. Yang penting wajib bergerak ke arah itu secara bersungguh dan ikhlas, tidak seperti UMNO yang penuh hipokrasi itu.

Dalam keadaan sekarang apakah sebenarnya strategi dan kaedah yang menjadi keutamaan PAS? Memenangi PRK ke 13 bersama Pakatan Rakyat dan kuasa Putrajaya ATAU telah bersedia bila-bila masa untuk tinggalkan Pakatan Rakyat demi pelaksanaan hudud yang penuh halangan itu (antaranya halangan dari perlembagaan Malaysia) ?

PAS punya pilihan!

Nampaknya dari polimik yang berbangkit sekarang menunjukkan PAS KIAN BERSEDIA melupakan hasrat PRK ke 13 yang tidak jauh lagi itu sebagai keutamaan kaedah dakwahnya !!

No comments: