Followers

Monday, August 23, 2010

Pendedahan panas Ibrahim Ali mengenai Pulau Pinang.

Betapa semua orang Melayu sudah wajib meninggalkan UMNO segera. Segala dakwaan UMNO sendiri bahawa UMNO adalah pembela bangsa Melayu semuanya taik belaka. Isu demi isu mengarut dicetuskan oleh parti tua ini demi talian hayat yang semakin tenat. Parti tua ini hanya pandai mencetuskan isu. Isu-isu yang dibangkitkan itu hanya mainan politik murahan yang cuba memperbodohkan orang Melayu.

Sudah sampai masa orang Melayu semakin berfikiran terbuka dan kritis terutama yang berada di kampung-kampung dan di FELDA. Sudahlah ditipu oleh UMNO. UMNO yang ada hari ini sudah tidak berguna lagi untuk orang Melayu.

Pendedahan yang dibuat oleh Ibrahim Ali darah daging UMNO ini, menggambarkan betapa pembohong dan tidak bertanggungjawabnya parti tua ini terhadap orang-orang Melayu. Pendedahan Ibrahim Ali antaranya:

"Tsu Koon perlu nyatakan pendirian supaya dia tidak dianggap 'secara halus' turut sama bersama-sama kumpulan yang anti-Melayu kerana beliau sebelum ini adalah orang yang bertanggungjawab membuatkan orang Melayu Pulau Pinang merempat, ketika menjadi ketua menteri di negeri itu," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Lihatlah wahai orang Melayu, Ibrahim Ali darah daging UMNO itu, mendedahkan bahawa Koh Tsu Koon adalah orang yang bertanggungjawab membuat orang Melayu Pulau Pinang merempat ketika menjadi Ketua Menteri di Pulau Pinang.

Kalau benarlah apa yang didedahkan oleh Ibrahim Ali gila talak UMNO ini, ketika Tsu Koon menjadi Ketua Menteri, siapakah yang menjadi Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang? Sedikitkah exco Tsu Koon dari kalangan Yang Berhurmat parti tua itu ? Lembekkah mereka, pondankah mereka, tidak bermaruahkah mereka ini, butakah mereka atau mereka ini asyik mengembala nafsu serakah masing-masing dari menghalang kemerempatan orang-orang Melayu Pulau Pinang di zaman pemerintahan Tsu Koon?

Orang Melayu di luar bandar dan di FELDA harus celik mata akal bahawa dalam keadaan ada kuasa untuk menghalang Tsu Koon, Yang Berhurmat - Yang Berhurmat UMNO Pulau Pinang buat apa? Nah... mereka hanya melihat sahaja bangsa sendiri merempat dari dalam kereta-kereta mercedes mewah masing-masing dan dari tingkap-tingkap bilik tidur berhawa dingin banglow masing-masing !

Boleh diharapkah UMNO jika begini?

Wahai orang Melayu yang masih sayangkan UMNO, cukuplah, bukalah fikiran, cerdikkan jiwa kamu bahawa UMNO hanya pandai bercakap, mencipta isu-isu yang tidak bertanggungjawab tapi membela nasib bangsa Melayu dialpakan.

Realtinya dari pendedahan Ibarahim Ali itu, Tsu Koon dan UMNO Pulau Pinanglah yang memerempatkan orang Melayu Pulau Pinang di sepanjang pemerintahan Koh Tsu Koon.

Apakah masih ada orang Melayu yang masih berfikiran sempit dan jumud mahu menyokong parti yang tidak bertanggungjawab terhadap orang Melayu ini? Cukuplah dari menjadi perkakas murahan rm 100, rm 200, rm 300 UMNO !

Janganlah hilang maruah lagi kerana parti tua itu !

No comments: