Followers

Saturday, August 21, 2010

Antara Pelancaran Peluru Berpandu di Iran dan Pelancaran Peluru Fitnah di Malaysia?


Kerajaan Iran pimpinan Ahmadi Nijat berjaya melancarkan peluru berpandu canggih untuk sasaran di darat. Menteri Pertahanan Iran, Jeneral Ahmad Vahidi hari ini mengumumkan kejayaan tentera negaranya melancarkan sebuah peluru berpandu dilengkapi sistem panduan lebih canggih bagi mengenai sasaran di darat. Adalah jelas kejayaan Iran itu adalah untuk persiapan jika negara Iran cuba diserang oleh musuh-musuhnya yang dunia telah sedia ketahui iaitu Amerika Syarikat, Israel dan kuncu-kuncunya.

Begitu juga di Malaysia nampaknya kerajaan pimpinan Najib telah juga berjaya melancarkan tetapi bukan puluru berpandu sebaliknya peluru 'fitnah' terbaik di abad ini untuk disasarkan kepada Pakatan Rakyat pimpinan Anwar Ibrahim yang juga rakyat Malaysia, yang tingggal duduk di dalam Malaysia.

Menteri Pertahanan Malaysia , Askar Wataniah Zahid Hamidi kelmarin memgumumkan kejayaan UMNO Pulau Pinang pimpinannya melancarkan peluru fitnah, nama Lim Guan Eng disebut menggantikan nama Yang Dipertuan Agong dalam Khutbah Jumaat di beberapa masjid di Pulau Pinang. Bila orang tanya masjid mana? Dengan penuh kecanggihan dia memberitahu tak boleh bagi tahu! Agaknya tidak diberitahu masjid mana kerana itu rahsia keselamatan negara ?

Pengumuman Askar Wataniah Zahid Hamidi bukan Ahmad Vahidi ini dibuat setelah pengumuman fitnah yang seumpamanya pernah dibuat oleh Yang Bernama Harussani seorang Mufti Hal Ehwal Melayu (?) tentang penggubalan perlembagaan baru. Bila orang tanya siapa yang menggubal apa yang dikatakan perlembagaan baru itu, dia memberi jawapan yang sama, tidak akan memberitahu.

Tidak akan memberitahu itu agaknya, kerana dia memang tak tahu atau demi keselamatan negara juga bimbang dari diketahui oleh musuh-musuh luar negara? Atau Mimpi kot?

Demikianlah kejayaan parti yang memerintah kerajaan Iran dan kejayaan parti yang memerintah kerajaan Malaysia.

Semua mesti tahu dan ingat...'ek eleh, bukan parti Ahmadi Nijat Iran sahaja yang boleh lancar, parti Najib BN/UMNO/APCO Malaysia pun boleh melancar....!

Sungguh memalukan....kerana parti yang memerintah Iran sudah bersedia berperang musuh sebenar negara mereka, manakala parti yang memerintah Malaysia sibuk berperang dengan bayang-bayang mereka sendiri!!!

No comments: