Followers

Monday, July 12, 2010

Ulama UMNO tidak terima ajakan Presiden PAS kecuali mereka akan berlatih muzakarah sesama sendiri dahulu...

Presiden PAS, Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang mengajak ulama-ulama UMNO serta para Mufti Kerajaan bermuzakarah dengan PAS bagi menentukan PAS atau UMNO yang sesat.

Heh... rasanya, ajakan Tuan Guru itu akan bagai angin lalu sahaja ke telinga para pemimpin UMNO. Sudahlah dulu takut dan kecut perut untuk berberdebat. Walaupun muzakarah tidak sama dengan debat, para pemimpin UMNO tiada batu untuk menyahut ajakan lembut yang bukan cabaran itu.

Para pemimpin UMNO contoh seperti Shapie Apdal adalah dari jenis berani bercakap seorang diri dan berani bercakap di hadapan surat khabar UMNO sahaja. Mereka tidak akan beranipun untuk walaupun hanya bermuzakarah. Berbagai-bagai alasan merapu akan diberi. Lihat contoh kes FELDA BANKRAP...Ahmad Maslan yang mengaku handal berdebat, konon katanya pernah mewakili sekolah tapi apabila Mazlan Aliman dari ANAK yang tidak penahpun mewakili sekolah ajak berdebat, Ahmad Maslan salah seorang pemimpin UMNO yang suka bercakap kepada media pengampunya, hanya sanggup berdailog. Berdailog !!! Piirah !!!

Jadi jelas kalau Tuan Guru Presiden PAS terlalu mengharap UMNO akan sahut cabarannya untuk bermuzakarah pasal siapa sesat antara UMNO dengan PAS, Tuan Guru rasanya akan kecewa !

UMNO walaupun diwakili oleh ulama tua, ulama tentera pencen, ulama jika darurat boleh, 40 ulama muda dan Mufti Perak, jika mereka sanggup juga bermuzakarah, aku yakin mereka akan membuat latihan muzakarah sesama sendiri terlebih awal, satu pihak memang sungguh 'ulama UMNO' dan satu pihak akan berlakun konon-konon jadi 'ulama PAS' ! Najib penonton dengan Muhyiddin !!!

Begitulah yang bergelar UMNO ini...perangai macam Don Kisut dan tidak akan habis-habis buat kerja mengarut!! Baik Muzakarah apatah lagi debat, mereka tidak akan berani...cakap seorang diri sahaja handal !!

No comments: