Followers

Wednesday, June 23, 2010

UMNO "Wahabi" pula?

Ramai orang menunggu hari Jumaat ini (lusa) dan ramai juga orang tak kisah pun. Orang menunggu bukan pasal pasukan mana masuk pusingan kalah mati Piala Dunia tetapi orang menunggu kerana mahu mendapat berita sohih.

Berita yang hendak disohihkan hari Jumaat ini ialah tentang keputusan politik seorang yang bernama Dr Asri Zainul Abidin yang dihebuhkan orang akan masuk UMNO. Dengan keputusan sohih Dr Asri nanti apakah juga bermakna UMNO akan masuk Wahabi kerana Wahabi adalah aliran fahaman yang katanya seiras fahaman Dr Asri ?

Aku tidak pelik Dr Asri seiras fahaman Wahabi tetapi aku pelik kalau UMNO akan menjadi Wahabi kerana fahaman yang seiras Asri itu. Kalau betul fahaman Asri, Wahabi, mudah difahami tetapi kalau fahaman UMNO Wahabi , macam mana yek ?

Maka sudah tentulah orang ramai juga menunggu apakah UMNO yang APCO akan jadi "Wahabi "pula pada hari Jumaat ini ? Berita yang sekarang masih samar-samar, apakah ia akan menjadi sohih hari Jumaat ini. Atau berita sohih itu akan lenyap atau sirna bagai buih di lautan.

No comments: