Followers

Saturday, June 26, 2010

Sah 'Parti Astro Jabat' pilihan dia?

4o yang dipanggil ulama itu masuklah UMNO dengan kebahagian diberi ruang yang luas untuk berdakwah ! Kepada siapa mereka mahu berdakwah, kepada UMNO atau kepada bukan UMNO tidak dapat dipastikan sehingga ke tahap ini.

Apabila mereka berkata mereka diberi ruang luas untuk berdakwah maka Zamihan dan yang sewaktunya dengannya dan para ilmuan ugama UMNO tidak mampu menghalang mereka untuk mendapat tauliah memberi kuliah di masjid-masjid. Kalau ada mana-mana agensi agama yang mengahalng mereka, mereka pasti akan mengadu kepada Najib. Dan Najib pun akan berbunyi, "Hebb !", maka bebaslah mereka selepas itu !! Ruang yang bebas !!

Kita akan terus melihat sejauh mana keberkasanan dakwah mereka melalui UMNO. Aku gembira jika mereka berjaya 'mengulamakkan' UMNO (rasanya entahlah...) namun aku bimbang jika UMNO yang kebiasaannya akan berjaya mengUMNOkan 'keulama-an' mereka itu. Maka nanti jadilah mereka dua kali lima dengan Nakhakie Ahmad, Jamil Khir Baharum, Harussani, Masitah Darurat, Dasuki Ahmad, Yusof Nor, Hamid Zainul Abidin, Zainal Abidin Kadir, Hamid Othman, Lah Mat Zin, Firdaus Sepak Peti Undi, Nor Gadut dan yang seumpamanya yang akan 'di tempatkan' di dalam kelambu 'Taman Indraloka' Putrajaya dengan elaun yang agak besar ! Tak percaya tengok nanti kerana ini bukan mengata tapi biasanya begitulah yang akan berlaku...Bukan UMNO ikut ULAMA tapi ULAMA ikut UMNO! Sah !

Maka tindakan yang dikatakan 40 orang yang rapat Asri itu masuk UMNO menguatkan lagi keyakinan bahawa Dr Asri telahpun mempunyai pilihan yang jelas jika menyertai parti politik. Beliau tidak akan menjadikan PKR, DAP mahupun PAS sebagai wadah perjuangan politiknya. kerana pilihan-pilihan tersebut bukan semulajadinya. Pilihannya nanti ialah 'parti Astro Jabat,' yang diperlecehkannya dahulu, UMNO! Hanya kini proses tawar menawar perlu terus diusahakan....mana tahu kot-kot ada rezeki!!

No comments: