Followers

Saturday, June 19, 2010

Bilalah mereka ni nak bertaubat !

Keadaan kehilangan moral semakin menjadi-jadi.

1. Negara berdaulat berperang untuk mempertahankan warisan dan tanah pusaka, kita beri sahaja. Pulau Batu Putih terserah kepada Singapura. Dua blok pelantar minyak serah saja kepada Brunei. Dan tanah KTM di Singapura pun begitu juga...Pulau Pisang ? Adakah kita akan kehilangan pisang jugak nanti ?

2. Syarikat berkenaan dengan FELDA dalam masa 5 tahun banyak tutup, duit FELDA semakin merosot, pengundi UMNO di FELDA terus tidur !

3. Ekonomi diumum tak pernah teruk, malah sentiasa mantap, namun harga barangan semakin memberi kesan kepada kehidupan rakyat bawahan. Bukan gula sahaja naik harga...SEMUA !!

4. Tian Chua gigit polis kena hukum, Polis tembak orang awam tak kena.

5. Islam hukum judi haram, pemerintah UMNO/BN yang mengaku Islam bagi lesen judi!

6. Sewaktu Konvoi Kemanusiaan GAZA bertolak tak kisah sangat, bila Mavi Marmara di serang Zionis Yahudi, seluruh dunia kutuk, barulah nak kutuk sama...itupun kutuk ringan-ringan !

7. Kutuk Yahudi tapi terus bela anak YAHUDI: APCO !

8. Mohon laporan perubatan untuk tujuan bela diri, tak boleh, tak ada peruntukan, pecat MB Nizar cara rampasan kuasa boleh pulak. Pecat Speaker Sivakumar cara angkut dan bawa kurung - boleh pulak!

9. Ahli politik yang ada masalah kewangan atau hutang, tak payah guna mahkamah untuk selesaikan masalah mereka, cukup hanya lompat parti sokong BN atau sokong Bos dan Bos Besar, tutup kes?

10. Tak semena-mena, ada pengganas JI pulak dah? Konon nak serang kuil itu, nak serang kuil ini. Tangkap dan bicara tak jugak, Tangkap kurung tanpa bicara ISA sahaja. Rakyat percaya ke ni ? Kecuali rakyat bodoh yang suka makan 'benda-benda basi' !

11. Biasiswa mansuh..PTPTN payah dan tak cukup! Melopong dan terus makan mee segera yang jugak semakin mahal. Telan air liur hari-hari cukup !

12. Semakin lama APCO berada di sisi semakin ternampak bayang-bayang YAHUDI !

Sesungguhnya puak-puak gerombolan memang teruk...bilalah nak bertaubat !

No comments: