Followers

Thursday, March 18, 2010

Pahlawan hidung kemek kembali daa...

Alangkah gembiranya BN khususnya parti UMNO Najib-Rosmah kerana dengan tiba-tiba telah mendapat seorang pahlawan hidung kemek untuk menyerang PR sehari dua ini. Serangan pertama dari pahlawan hidung kemek itu telah bermula pada hari pertama persidangan parlimen.

Perasannya seragannya begitu berjaya untuk kononnya merosakkan kredibiliti Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan PR. Namun adalah diyakini pastinya pengundi yang mengundinya di BB tempoh hari pasti kecewa kerana pahlawan hidung kemeknya itu bercakap isu yang tidak perlu diperkatakan lagi.

Apa pentingnya isu 16 September itu lagi kerana semua tahu ianya gagal. Rakyat di parlimen BB dan seluruh negara tahu bahawa ianya gagal kerana usaha yang dilakukan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu adalah satu usaha yang berhemah, mengikut peraturan yang dibenarkan dan tanpa apa-apa imbuhan atau ganjaranpun, hanya cuma keyakinan melawan tentangan yang 'brutal'. Itu semua rakyat tahu dan pastinya bukan isu lagi.

Isu yang paling mendesak yang wajar dilaungkan oleh pahlawan hidung kemek dan pahlawan cangkul sespesisnya ialah tanyakan pihak kerajaan kenapa model monggolia itu mati dibunuh sebegitu rupa? Kenapa ada rakyat Malaysia boleh mati dengan penuh syak dan wasangka? Stop GST bukan tangguh kerana ia memberi kesan yang tidak sedikit kepada rakyat di BB? Kukuhkah pertahanan negara apabila enjin jet hilang dan kapal selam tidak boleh menyelam? Tanyakan benarkah penasihat Yahudi menjadi pakar runding kepada konsep 1Malaysia ?

Nampak sangat betapa bodohnya pahlawan hidung kemek itu menggunakan sessi parlimen. Di luar parlimen bermain politik, dalam parlimen pun bermain politik. Apakah pahlawan hidung kemek itu menyangka bahawa dengan menyerang Anwar Ibrahim dia akan terus terpilih menjadi calon bebas atau UMNO baru BB dalam pilihanraya akan datang ? Boleh buat pulutlah kalau ada yang di BB itu setuju dia menjadi calon BN dalam pilihanraya akan datang.

Atau selepas pilihanraya nanti pahlawan hidung kemek itu akan menjadi ular sawa kenyang ...? Rakyat BB juga akan merana kerana pelbagai cukai barangan dan perkhidmatan, kenaikan harga minyak, pengangguran dan kemelesetan ekonomi yang mencengkam ?

Cukuplah pahlawan hidung kemek, jangan menjadi beruk sarkas lagi ! Buat gelak de orang je !!

No comments: