Followers

Sunday, December 06, 2009

Pergi je lah dan tahniah Datuk Abu Kassim kerana keazaman itu !

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan mengatakan persaraan awalnya bukan kerana tekanan orang luar atau parti politik


KUALA LUMPUR - Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Ahmad Said Hamdan menafikan persaraan awal beliau daripada jawatan itu disebabkan oleh tekanan dan desakan orang luar atau parti politik.

Beliau berkata, persaraannya itu atas sebab peribadi dan kehendaknya setelah sekian lama berkhidmat dalam suruhanjaya itu dan bukannya kerana orang lain.

“Saya letak jawatan bukan sebab tertekan atas desakan sesiapa atau parti politik tetapi atas sebab peribadi dan kehendak saya sendiri. Lagi pun saya dah lama berkhidmat dalam SPRM,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


baca seterusnya

TAK KIRALAH KERANA TEKANAN KE , TIADA TEKANAN KE ...YANG PENTING DAH, CUKUPLAH MEROSAKKAN SPRM !! Kita tak mahu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia menjadi Suruhanjaya P............. Rakyat Malaysia !! Eloklah pergi tu !! Tak payah khabarlah pergi kerana apapun....PERGI JE LAH !!

TAHNIAH DATUK ABU KASSIM !

Kepada Datuk Abu Kassim Mohamed tahniahlah kerana berazam mengembalikan integriti SPRM. Tapi jangan azam sahaja Datuk, laksanakan dengan ikhlas dan sungguh-sungguh. Bukti pertama keazaman dan integriti Datuk ialah buka penyiasatan segera beratus-ratus laporan-laporan rasuah yang dibuat oleh pihak Pakatan Rakyat terhadap VVIP Malaysia dari puak-puak pemerintah. Jika tidak, janganlah sampai rakyat merayu .....Ala Kassieemm !! Kesian rakyat marhaen !

PULAU PINANG - Timbalan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Abu Kassim Mohamed akan menyediakan beberapa perancangan bagi mengembalikan integriti suruhanjaya itu sebaik mengambil alih kepimpinan SPRM berkuatkuasa 1 Januari 2010.

"Saya akan menyusun beberapa perancangan bagi mengembalikan integriti dan kepercayaan orang awam terhadap SPRM," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan integriti 2009 di sini hari ini.


sinarharian


No comments: