Followers

Thursday, December 03, 2009

GPMS: Pakar selar, lain tarak jugak !

GPMS ? Apa benda tu?

KUANTAN – Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Pahang menyelar tindakan kerajaan negeri Selangor berhubung isu pengharaman kursus Biro Tatanegara (BTN) kepada kakitangan dan pelajar di negeri itu.

Pengerusinya, Wan Emril Nizam Wan Embong berkata, sikap kurang matang pentadbiran negeri pembangkang itu disifatkan bankrap idea dan ketandusan modal untuk mencari kesilapan kerajaan.

Menurutnya, BTN adalah proses indoktrin ke arah menyemarakkan semangat patriotisme dan cintakan negara di samping menjadi teras pembinaan negara bangsa.

“Hubungan GPMS dan BTN ibarat ‘adik abang’. Saya terkejut dengan kenyataan pembangkang dan persepsi mereka terhadap BTN. Saya syorkan mereka menyertai kursus ini terlebih dahulu sebelum membuat tuduhan.

“BTN dirangka golongan cendekiawan bersesuaian dengan masa dan keadaan bagi meningkatkan semangat sayangkan negara menerusi modul yang disediakan. Apa yang disuarakan pembangkang amat kurang matang,” katanya.

Wan Emril berkata, GPMS turut mencabar pembangkang membuktikan dengan fakta bahawa program BTN didakwa sekadar sesi membasuh otak yang sengaja diolah Barisan Nasional (BN) untuk meracuni pemikiran peserta bagi membenci pembangkang.

Menurutnya, tuduhan bahawa BTN dijadikan tempat memupuk semangat perkauman di kalangan peserta yang boleh memecahbelahkan masyarakat berbilang kaum di negara ini, harus mempunyai bukti yang kukuh sebelum bersuara.

“Buktikan bahawa program BTN tidak baik. BTN sudah lama diwujudkan bagi menginstitusikan semangat kenegaraan dan menyemai patriotisme untuk semua kaum.

“Tindakan mengadakan kursus alternatif program kerohanian, fizikal, intelektual, emosi dan sosial (Spies) menggantikan BTN dilihat lebih bermotifkan politik,” katanya.

Inilah sebenarnya dari idea yang bankrap ...... :

- Haramkan BTN di Selangor - bankrap ideaaa...!

- Haramkan BTN di Selangor - sikap kurang matang...!

- Haramkan BTN di Selangor - ketandusan modal untuk mencari silap kerajaan BN...!

- BTN teras pembinaan negara bangsa.....( bangsa UMNO agaknya )...

- GPMS dan BTN ibarat adik abang ....(patutlah orang manyampah dengan benda tu !)

- GPMS cabar pembangkang buktikan dengan fakta BTN untuk BN....( Patutlah benda tu teruk, orang riuh-rendah dah buktikan, dia baru nak minta bukti -Tidur ka ?)

- Tindakan mengadakan kursus alternatif program kerohanian, fizikal, intelektual, emosi dan sosial (Spies) menggantikan BTN dilihat lebih bermotifkan politik.....(dia sajalah yang tidak politiknya, orang lain buat semuanya politik..chaitt!!)

No comments: