Followers

Wednesday, December 23, 2009

Apa lagi agaknya akan hilang ?

Melalui Ketua Penerangan Ustaz Idris Ahmad, PAS mahu Datuk Seri Najib Tun Razak meletak jawatan sebagai Perdana Menteri serta merta berhubung kes kehilangan dua enjin pesawat pemintas F5E pada 2007 iaitu semasa beliau memegang jawatan Menteri Pertahanan dan Timbalan Perdana Menteri.

Kata Ustaz Idris Ahmad, Najib patut letak jawayan sejak tahun 2008 tatkala kehilangan itu dikesan. Kes kehilangan ini juga jelasnya tidak boleh dianggap remeh kerana ia adalah simbolik sebaik kegagalan sisten pertahanan negara di bawah Najib.

Ustas Idris memberitahu, di bawah petadbiran Najib, orang ramai sudah lali mendengar kisah ruang uadara negara diceroboh, helikopter nuri terhempas, kapal terbang terhempas dan juga kisah-kisah perbelanjaan Kementerian Pertahanan yang dihalang untuk di Audit oleh Jabatan Audit negara. Tambah membimbangkan PAS ialah jika 2 enjin pesawat yang besar boleh hilang dari kawalan pasukan keselamatan negara, esok lusa apa pula yang hilang jika Najib masih kekal menjadi Perdana Menteri.

Kebimbangan PAS melalui kenyataan Ustaz Idris sangat berasas. Altanthuya hilang walaupun dijumpai dalam bentuk lain. Bala hilang walaupun sudah ditemui. ADUN Pakatan Rakyat pernah hilang di Perak. Banyak mana wang hilang, tak usah kiralah.

Tapi bagi spesis UMNO perkara seumpama ini tidak menjadi kerisauan mereka asalkan tembolok masing-masing kenyang.

Apakah mereka ini risau sekadar 2 enjin jet tentera hilang? Kalau Najib dan spesis UMNOnya kata, mereka risau, mereka sebenarnya bohong. Hilang Pulau Batu Putih dapat pulau lebih kecil dari kangkang kera, pun spesis UMNO masih kata 'keputusan menang-menang' !

Pendek kata kalau Ustaz Idris tertanya-tanya, kalau Najib terus jadi Perdana Menteri ,apa pula lah lagi yang akan hilang? Jawabnya, mungkin selepas ini yang akan hilang ialah Malaysia ini sendiri. Dan selepas Malaysia hilang mungkin Batu spesis UMNO pula akan hilang seperti mana 'hilangnya' Pulau Batu Putih !

Eleh....dua enjin jet hilang....Batu Putih hilang tak kisah pun !!! Tak ada apa-apanya...releklah...di negara lain pun hilang juga !! Zahid....Zahid !!!
Justify Full

No comments: