Followers

Monday, November 30, 2009

Zahid Hamidi mengada !

Dalam surat khabar UMNO hari ini, Zahir Hamidi kata dia sokong jika ada desakan agar Tok Guru Nik Aziz meletakkan jawatanya sebagai Menteri Besar Kelantan. Zahid membuat kenyataan itu kerana katanya Tok Guru Nik Aziz selalu berdoa dan membuat tohmahan terhadap dirinya dan pemimpin UMNO khususnya berdoa memusnahkan masa depan Perdana Menteri.

Tanpa sedar agaknya, Zahid yang tidak mahu campurtangan dalam, apa yang dia katakan konflik politik dalaman PAS, tiba-tiba menyarankan eloklah Tok Guru mula memikirkan supaya tidak lagi berada dalam kedudukan dalam politik pentadbiran kerana Zahid seolah-olah bermaksud dia bimbang kenyataan-kenyataan Tok Guru akan menyusahkan kepimpinan dsalam organisasi PAS.

Dulu Zahid sibuk dengan Yahudi sekarang sudah layak pula digelar menteri penyibuk kerana sibuk bimbang kepada parti orang. Sebenarnya Zahid cuba menipu dirinya sendiri bahawa kenyataan-kenyataan Tok Guru hakikatnya terlalu menyusahkan UMNO dan BN terutama Perdana Menteri Zahid !

Desak letak jawatan? Siapa yang desak Tok Guru letak jawatan yang Zahid hendak berikan sokongan? Tiada seorang pun dalam PAS yang membuat desakan seperti itu. Yang sibuk mendesak ialah orang UMNO dan kuncu-kuncu serta si Raja Katak. Itu biasalah....tak berdaya melawan karismatik Tok Guru, desak letak jawatan.

Saya sokong doa Tok Guru yang dikatakan kontraversi itu kerana saya juga akan mendoakan serupa malah lebih dahsyat dari itu jika 'hak saya diperkosa'....diperkosa dihadapan mata! Royalti minyak adalah hak rakyat Kelantan lah bangang !

NAJIB LETAK JAWATAN !!!

3 comments:

cicitHJHASSANu said...

salam ukhwah...

mungkin zahid takut dia berjalan kepala di bawah kaki ke atas...ameen

Anonymous said...

ga

Anonymous said...

blog ini rupanya bermotifkan politik,tidak perlulah hendak memburukkan pemimpin kerajaan disebabkan fahaman yang berbeza.Terutamanya kita semua sesama islam.