Followers

Thursday, November 05, 2009

Seminar memperkasakan peranan PAS dalam memperkasakan PR

Seminar Khas PAS bertujuan memperkasakan peranan PAS dalam memperkasakan Pakatan Rakyat akan berlangsung Sabtu ini. Sudah pasti Seminar yang bakal dihadiri oleh kira-kira 1000 peserta akan menjadi medan pembentangan pendapat dan pandangan yang berbagai terhadap PAS.

Apakah pandangan dan pendapat itu mungkin tidak sukar untuk dijangka. Sudah pasti perbincangan akan berkisar kepada sikap dan peranan seluruh pemimpin tertinggi PAS, bukan ahli akar umbi, terhadap Pakatan Rakyat yang mampu menyakinkan semua yang sentiasa memerhati dan memantau serta mengharap akan peranan PAS sebagai satu-satu parti politik berasaskan Islam di negara ini.

Soalnya apakah seminar itu nanti akan benar-benar menghapus segala kekeliruan dan kekusutan yang berbangkit? Memang antara pemimpin ada yang berbeza pendapat dan pendekatan, sehingga ada yang 'menuduh' yang berbeza pendapat sebagai pengkhianat dan sebagainya. Apakah seminar ini akan menyelesaikan segala kekusutan atau keputusan seminar akan terikut-ikut dengan pengendali blog yang antaranya ada yang kasar dengan maki-hamun atau keputusan Seminar akan menjarakkan lagi perbezaan pendapat antara pemimpin PAS?

Kita akan saksikan Sabtu ini.

No comments: