Followers

Saturday, November 07, 2009

Perjuangan PAS perlu terus melangkah maju merentasi batasan bangsa dan anutan demi menegakkan Islam.

Pelik juga kajian Prof tu. Imej PAS negatif selepas PRU 12 ? Bukan hendak kata tak betul, mungkin betul. Pemimpin PAS kena ambil nota akan kajian Prof itu.

Tapi kenapa UMNO/BN tidak berani bubar DUN Perak dan Kota Seputih ? Di kawasan pembangkang semua UMNO/BN lingkup. Di Kuala Trengganu kerusi UMNO dirampas. UMNO/BN hanya mampu tersenyum sedikit apabila kalah tipis di Manik Urai kubu kuat penentang Kerajaan Perpaduan dalam PAS. UMNO/BN hanya bersorak sakan dilubuk sendiri Bagan Pinang yang memang penuh dengan pengundi Pos yang sudah diketahui ke mana arah politik mereka.

Rasanya kalau terbubar DUN Kota Seputih, putih tapak kaki UMNO di DUN tersebut. Ini bukan cakap besar tapi realiti. Kalau tidak masakan SPR bantu UMNO/BN dengan menolak keputusan Speaker DUN Kedah.

Walau apapun semua ini pengajaran buat para pemimpin PAS, agar sentiasa akur dengan keputusan muktamar. Tak payah berbaik lagi dengan UMNO kerana UMNO bapak penipu, nanti PAS tertipu. Kelantan sudah kena, minta royalti diberi ihsan. Jangan tertipu para pemimpin Kelantan. Sokong, atur strategi dapatkan juga royalti.

Semoga seminar hari ini dapat membuat rumusan yang mencapai objektif seminar "MEMPERKASAKAN PAS UNTUK MEMPERKASAKAN PR"


No comments: